Wedstrijdverslag Willem II – Heracles Almelo2018-09-16T08:08:32+00:00

Willem II verpulvert Heracles Almelo

De Tricolores deden vanmiddag aan klantenbinding, door met maar liefst 5-0 te winnen van Heracles Almelo. Donis Avdijaj (2x) en Fran Sol (3x) tekenden voor de Tilburgse doelpunten en de Spaanse spits van Willem II had de “pech”, dat twee van zijn treffers vielen na rust. Hij scoorde hiermee geen “zuivere” hattrick, maar de vreugde was er bij hem niet minder om en hij kreeg gewoon de wedstrijdbal mee als beloning. Door deze overwinning staan de Tricolores nu vierde op de ranglijst en kan de uitwedstrijd tegen PSV worden gezien als een heuse topper.

Willem II begon overtuigend aan de wedstrijd tegen de Heraclieden. Fran Sol opende na 49 seconden het bal, maar zijn kopbal ging naast het doel. Willem II had de tactiek door snel druk te zetten op  de gasten, die daardoor maar moeilijk konden opbouwen. Toch waren de gasten twee keer gevaarlijk, maar Timon Wellenreuther keerde de vrije trappen van Brandley Kuwas en Mohammed Osman. De Tricolores legden prima positiespel op de mat en de Heraclieden kregen geen enkele greep op het Tilburgse aanvalsspel. In de 26e minuut liet Donis Avdijaj voor de eerste keer deze middag het net bollen, toen hij vanaf de linkerkant de 1-0 in de lange hoek binnen schoot. Drie minuten tekende de vleugelspits voor zijn tweede doelpunt, toen hij met een rebound alert reageerde op het lossen van Janis Blaswich na een schot van Daniel Crowley: 0-2. Heracles was helemaal de weg kwijt en wist zich geen raad met de aanvalsgolven van Willem II. In de 34e minuut tekende Fran Sol na een voorzet van Aras Özbiliz voor de 3-0 en dat was tevens de ruststand.

In de tweede helft probeerde Heracles iets aan de tussenstand te veranderen, maar de Tilburgse defensie reageerde goed op een kans van Adrián Dalmau. Aan de andere kant kwam Diego Palacios in de 51e minuut mee bij een aanval en werd binnen het zestienmetergebied gehaakt. Scheidsrechter Perez legde op advies van VAR de bal op de stip en Fran Sol schoot na een fraai hupje de penalty achter de kansloze Janis Bliswich: 4-0. Na deze vierde treffer was Willem II nog niet klaar met scoren en duurde de lijdensweg van de gasten nog wat langer. In de 70e minuut was het opnieuw Fran Sol die doel trof, nadat hij door Damil Dankerlui in scoringspositie was gebracht. De Spanjaarde legde vervolgens met een schot in de linkerhoek de bal in het netje en bepaalde daarmee de eindstand op 5-0.

Opstelling  Willem  II

Timon Wellenreuther, Damil Dankerlui, Fernando Lewis, Freek Heerkens, Diego Palacios, Pol Llonch (68. Elmo Lieftink), Daniel Crowley, Atakan Akkaynak (76. Driess Saddiki), Aras Özbiliz (76. Jordy Croux), Fran Sol en Donis Avdijaj

Opstelling  Heracles  Almelo

Janis Blaswich, Bart van Hintum (65. Lennart Czyborra), Robin Pröpper, Stephen Sama, Wout Droste, Alexander Merkel, Yoëll van Nieff, Mohammed Osman, Kristoffer Peterson (46. Silvester van der Water), Adrián Dalmau (76. Vincent Vermeij) en Brandley Kuwas

Statistieken

Scheidsrechter: Martin Pérez
Toeschouwers: 11.700
Doelpunten: Avdijaj (26), Avdijaj (29), Sol (34), Sol (52) en Sol (70)
Gele kaarten: Droste, Avdijaj en Llonch