Wedstrijdverslag Zulte Waregem – Willem II2019-07-23T09:29:00+00:00

Willem II speelde vanmiddag een oefenwedstrijd tegen de Belgische Eersteklasser Zulte Waregem. De Tricolores begonnen voortvarend aan de wedstrijd en kregen enige kansen om de openingstreffer te scoren. Gaande de eerste helft kwam de thuisploeg, door een tandje bij te schakelen meer op de helft van de Tricolorers. De voorsprong was dan ook terecht en daarbij werd de doelpuntenmaker weinig in de weg gelegd. Na de thee was er een ander Willem II te zien, dat over beide vleugels regelmatig doorkwam, maar het rendement was door een ontbrekende eindpass te laag. De gelijkmaker was wel terecht, omdat Willem II na rust een stuk beter voor de dag kwam. Bijna werd dit overwicht verzilverd door de winnende treffer, maar de Belgische goalie bracht op een 100% kans. Aan de andere kant werd er ook niet meer gescoord, zodat de wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel.

De eerste kansen van de wedstrijd kwamen uit dezelfde Tilburgse aanval. Marios Various kwam in scoringspositie, maar stuitte daarbij op Eike Bansen en ook op de rebound van Ché Nunnely had de doelman een passend antwoord. De van Ajax overgekomen vleugelaanvaller luidde met zijn doelpoging een goede wedstrijd in, want hij was vanmiddag één van de betere Willem II-ers. Dat gold ook voor Rick Zuiderwijk, die ondanks zijn jonge leeftijd makkelijk overeind bleef op het middenveld. Daar stond deze wedstrijd Vangelis Pavlidis als spelverdeler opgesteld, zodat Karim Coulibaly in de punt van de aanval was gepostioneerd. De gastheren die vandaag hun versie van de Koningsdag hadden, wilden voor eigen publiek ook wat laten zien. Ze schroefde het tempo op in de wedstrijd en bij vlagen sneden ze door de Tilburgse defensie heen. Dat resulteerde in een aantal afstandsschoten en spelhervattingen, maar Timon Wellenreuther hield zijn doel zijn. Dat gebeurde niet in de 43e minuut, toen Luka Zarandi op avontuur ging. De middenvelder kon zich in de as van het veld makkelijk vrijmaken en legde buiten de zestien aan voor een schot. De bal ging hard de kruising in, zodat de thuisploeg terecht op voorsprong kwam. Bijna viel voor rust nog de tweede Belgische treffer binnen, maar de inzet van testspeler Saido Berahino werd ditmaal wel gekeerd door Timon Wellenreuther.

In de tweede helft was Willem II de bovenliggende partij, door veelal de vleugels te zoeken. Mats Köhlert en Ché Nunnely kwamen regelmatig goed door, zodat de Tricolores aanvallend op de deur klopte. In de 52e minuut kaatste Karim Coulibaly goed met Ché Chunnely, die vanaf de zijkant de 1-1 kon binnen schieten. Er was protest van Essevee, die meenden dat de aanvaller scoorde vanuit buitenspelpositie. Vangelis Pavlidis kreeg een unieke kans aangeboden door uitblinker Ché Nunnely, maar de Griek schoot van dichtbij tegen de Belgische doelman op. Aan de andere kant stonden er door wissels een andere Willem II defensie binnen de lijnen en de thuisploeg was vooral gevaarlijk op de linkerflank van Willem II. Dat leverde kansen op voor Henrik Bjørdal (schot naast) en Ibrahima Seck (kopbal naast). Beide ploegen bleven op zoek gaan naar de winnende treffen, maar slaagden daar na negentig speelminuten en 23 seconden blessuretijd uiteindelijk niet in.

Opstelling  Zulte  Waregem

Eike Bansen (46. Sammy Bossut), Davy de Fauw (73. Erdin Demir), Luka Zarandia (86. Damien Marcq), Omar Govea, George Timotheou (57. Olivier Deschacht), Sandy Walsh (73. Michaël Heylen), Henrik Bjørdal (73. Jannes van Hecke), Ibrahima Seck, Mathieu de Smet (57. Mikael Soisalo), Cameron Humphreys (55. Ewoud Pletinckx) en Saido Berahino

Opstelling  Willem  II

Timon Wellenreuther, Fernando Lewis, Joao Queiros, Jordens Peters (76. Meißner), Freek Heerkens (68. Dylan Ryan), Rick Zuiderwijk (46. Damil Dankerlui), Vangelis Pavlidis, Driess Saddiki (78. Victor van den Bogert), Ché Nunnely, Karim Coulibaly en Marios Vrousai (46. Mats Köhlert)

Statistieken

Scheidsrechter: Michiel de Cuyper
Toeschouwers: 2.100
Doelpunt: Zarandia (43) en Nunnely (52)