Wedstrijdverslag Willem II – Vitesse2018-11-28T15:07:43+00:00

Willem II heeft vanavond in eigen huis met 1-3 verloren van Vitesse. In de eerste helft was het veldspel van de Tricolores en werd de tegendoelpunten (te) makkelijk weggegeven. De gasten scoorden voor de thee drie keer, waarvan twee maal uit een perfect uitgevoerde counter. De derde tegentreffer viel uit een spelhervatting, omdat er niet werd ingegrepen bij de eerste paal. Na de thee zat Willem II iets beter in de wedstrijd, maar het hield qua kansen niet over. In de slotfase wist Willem II weliswaar te scoren vanuit een strafschop, maar verzuimde het om de aansluitingstreffer te scoren en daarmee een spannende blessuretijd met alles of niets voetbal af te dwingen. Positief was de invalbeurt van aanvoerder Jordens Peters, die na een jaar blessureleed zijn rentree maakte in de hoofdmacht.

Willem II bakte er de hele wedstrijd weinig van tegen Vitesse en liep vanaf de beginfase achter de feiten aan. De voorsprong van de Arnhemmers was dan ook dikverdiend. Matúš Bero werd na veertien minuten vrijgespeeld door Oussama Darfalou en verschalkte Timon Wellenreuther met een bekeken schot. De Tricolores waren ook na de openingsgoal zoekende en kregen na 35 minuten ook de 0-2 tegen. Bero leek zijn tweede van de middag te gaan maken, maar vlak voor de doellijn tikte Darfalou de bal binnen. Aanvoerder Bryan Linssen deelde vlak voor rust de genadeklap uit namens Vitesse. De aanvaller kon door slecht verdedigen aan Tilburgse zijde en als kleinste man op het veld een vrije trap van Martin Ödegaard gemakkelijk binnen koppen.

Het was voor Willem II zaak om de schade in de tweede helft te beperken. Vitesse-trainer Leonid Slutsky was duidelijk niet tevreden met 0-3 en spoorde zijn ploeg aan om meer doelpunten te maken. Na wat kansen van de Arnhemmers bloedde de wedstrijd dood. Fran Sol maakte er in de slotfase vanaf de penaltystip nog 1-3 van. Even later kreeg de Spanjaard nog een grote kans op de aansluitingstreffer, maar zijn inzet was te zacht. Hierdoor bleef een stormachtige blessuretijd uit en wisten de Tricolores opnieuw niet in eigen huis te winnen.

Adrie Koster was duidelijk op de persconfeentie: “We hadden ons er meer van voorgesteld vandaag. De eerste twee tegendoelpunten vielen te makkelijk. Vlak voor rust kregen we dan ook nog de 0-3 om de oren. We wilden niet direct alles riskeren na rust. We hoopten op een snelle 1-3, maar die viel te laat. We verloren de (fysieke) slag op het middenveld en daarbij speelde Vitesse erg sterk vandaag.”

Opstelling Willem II II

Timon Wellenreuther, Fernando Lewis, Freek Heerkens (79. Jordens Peters), Thomas Meissner, Diego Palacios, Vurnon Anita, Daniel Crowley (74. Kristófer Kristinsson), Pol Llonch, Damil Dankerlui (46. Aras Özbiliz), Fran Sol en Donis Avdijaj

Opstelling Vitesse

Eduardo Carvalho, Vyacheslav Karavajev, Rasmus Thelander, Danilho Doekhi, Alexander Büttner, Matús Bero (69. Roy Beerens), Thulani Serero, Navarone Foor, Martin Ödegaard, Oussama Darfalou (82. Thomas Buitink) en Bryan Linssen (79. Thomas Bruns)

Statistieken

Scheidsrechter: Bjorn Kuipers
Toeschouwers: 11.879
Doelpunten: Bero (13), Darfalou (35), Linssen (44) en Sol (86, pen)
Gele kaarten: Özbiliz, Lewis, Thelander en Eduardo