Wedstrijdverslag Willem II – TOP Oss2019-07-14T13:14:24+00:00

Willem II speelde vanmiddag op het veld van RKSV Oisterwijk een oefenwedstrijd tegen TOP Oss. De Tricolores hadden na een saaie begingfase een veldoverwicht, maar de Ossenaren hielden de wedstrijd voor rust redelijk in balans. De uitgespeelde kansen waren echter schaars, waarbij Willem II op een 1-0 voorsprong kwam vanuit een hoekschop. In de tweede helft werd er door beide ploegen veelvuldig gewisseld. De Tricolores waren qua veldspel weer de bovenliggende partij en kwamen daardoor een paar goed door over de vleugels. De 2-0 was wederom van Griekse makelij door het tweede doelpunt van Vangelis Pavlidis. De gasten beperkten zich vooral tot afstandsschoten, waarop Piet Velthuizen wel een paar keer redding moest brengen. In de slotfase kreeg Daniel Crowley nog de kans op een derde treffer, maar zijn matig ingeschoten strafschop werd gestopt door Ronald Koeman Jr.

In de beginfase had Willem II moeite met de straffe dekking door de gasten uit Oss. De ploeg van trainer Klaas Wels was niet naar Oisterwijk gekomen om als kanonnenvoer te dienen. De kansen voor de Tricolores waren dan ook op een paar vingers na te tellen. De organisatie bij de ploeg uit Oss stond goed en de ruimtes werden klein gehouden. In de slotfase van de eerste helft ging Willem II toch wat meer aan de deur kloppen. Dries Saddiki was al eerste gevaarlijk, maar hij kon een voorzet van Ché Nunnely niet afronden. In de 36e was het wel raak, toen Vangelis Pavlidis een hoekschop van de van Ajax overgekomen aanvaller binnen kopte: 1-0. TOP antwoordde direct op deze achterstand, maar Piet Velthuizen pareerde het afstandsschot van Karim Loukili.

In de tweede helft voerden beide trainers meerdere wissels door. Bij de Tilburgse aanvalslinie werd er daardoor geschoven met spelers, wat het spel zeker ten goede kwam. Mats Köhlert liet wederom zien over veel technische bagage en creativiteit te beschikken. De Duitser stond met een individuele actie aan de weg van het tweede doelpunt van Willem II. Hij bracht vanaf rechts Vangelis Pavlidis in stelling, die met een bekeken schuiver de 2-0 binnen werkte. De productie had zelf op 3-0 uit kunnen komen, toen de Tricolores een strafschop kregen, omdat invaller Rick Zuiderwijk werd neergelegd in de zestien. Daniel Crowley pakte de bal op, maar zijn matig ingeschoten penalty was een prooi voor Ronald Koeman Jr. De gasten die aantraden met acht proefspelers, konden ook na rust geen potten breken, zodat de wedstrijd eindigde in een “eenvoudige” overwinning voor Willem II.

Opstelling  Willem  II

Piet Velthuizen, Fernando Lewis (46. Damil Dankerlui), Jordens Peters (46. Victor van den Bogert), Freek Heerkens, Dylan Ryan, Driess Saddiki, Daniel Crowley, Mats Köhlert (89. Marios Vrousai), Ché Nunnely, Vangelis Pavlidis (60. Karim Coulibaly) en Marios Vrousai (60. Rick Zuiderwijk)

Basisopstelling  TOP  Oss

Ronald Koeman Jr, Levi Opdam, Lionel Kaak, Enzo Stroo, Rick Stuy van den Herik, Karim Loukili, Olivier Rommens, Lorenzo Pique, Sjoerd Overgoor, Niels Fleuren en Dylan Mertens

Statistieken

Scheidsrechter: Jesse Rozendal
Toeschouwers: 750
Doelpunten: Vangelis (36) en Vangelis (58) -> Crowley mist een strafschop (83)