Wedstrijdverslag Willem II – Sparta Rotterdam2019-07-18T08:29:40+00:00

Willem II speelde vanavond op het veld van VV Dongen een vriendschappelijke wedstrijd tegen promovendus Sparta Rotterdam. Het duel eindigde in een duidelijke overwinning voor de Kasteelheren uit Spangen. De Tricolores hadden een dramatische start in de eerste helft, want binnen 10 minuten scoorden de gasten twee maal. In de restant van het eerste bedrijf herstelde Willem II zich licht, maar bleven de grote kansen voor de gasten. Na de thee was er een beter Willem II te zien, maar de gewenste goals bleven uit. Of de precisie bij de afwerking was niet goed, of uitblinker Tim Coremans lag in de weg. In de laatste minuut werd de eindstand door de ploeg van Henk Fraser op 0-3 bepaald.

De echo van het beginsignaal van scheidsrechter Timmer was niet verstomd, toen Timon Wellenreuther voor de eerste keer werd gepasseerd. Abdoe Harroui dook na een goedlopende aanval plotseling in het doelgebied op en prikte behendig de 0-1 binnen. Na acht minuten keek Willem II tegen een achterstand aan van 0-2. De Rotterdammers kregen een hoekschop, die door verdediger Bart Vriends hard werd binnen gekopt. Een minuut was het bijna 0-3 voor de Kasteelheren, maar de inzet van Deroy Duarte ging net naast. Nadat de Spanger storm was gaan liggen, bracht Willem II de veldverhoudingen enigzins en langzaam weer in evenwicht. Grote kansen leverden dat echter niet direct op, want de gasten bleven het betere veldspel houden. Vangelis Pavlidis tekende voor een mogelijkheid om de aansluitingstreffer te scoren, maar hij stuitte op de goed keepende Tim Coremans. Ook de Spartanen kregen een scoringskans via Ragnar Ache, maar hij werd daarbij onreglementair gestuit door Timon Wellenreuther, die daarvoor de gele kaart ontving van scheidsrechter Timmer. De Duitser tikte vervolgens de toegekende vrije trap uit de bovenhoek. Ook bracht hij redding op een inzet van Halil Dervisoglu en zag hij een vrije trap van Bryan Smeets rakelings over gaan.

Na de thee was er een beter spelend Willem II te zien, dat verdedigend haar zaakjes nu wel voor elkaar had. De Griekse connectie voorin was zeer actief en dat leverde na een assist van Vangelis Pavlidis een kans op voor Marios Vrousai. Maar hij stuitte op doelman Tim Coremans, die vanavond de beste Spartaan was. Aan de andere kant bracht Timon Wellenreuther redding, toen hij een schot van Mohamed Rayhi over de lat tikte. Beste man aan Tilburgse zijde was jeugdspeler Rick Zuiderwijk (18), die na 67 minuten werd gewisseld en een mooi applaus kreeg van de aanwezige toeschouwers. Uiteindelijk werd de eindstand bepaald door Halil Dervisoglu, die met zijn treffer de 0-3 op het scorebord zette.

Opstelling  Willem  II

Timon Wellenreuther, Fernando Lewis, Thomas Meißner (46. Dylan Ryan), Joao Queirós, Freek Heerkens (61. Victor van den Bogert), Damil Dankerlui, Driess Saddiki (61. Karim Coulibaly), Rick Zuijderwijk (67. Driess Saddiki), Marios Vrousai, Vangelis Pavlidis en Mats Köhlert

Opstelling  Sparta  Rotterdam

Tim Coremans, Dirk Abels (60. Khalid Karami), Bart Vriends (73. Dries Wuytens), Jurgen Mattheij, Lassana Faye (73. Abdallah Aberkane), Abdou Harroui, Deroy Duarte (60. Laros Duarte), Bryan Smeets (60. Mohamed Rayhi), Dante Rigo (82. Adil Auassar), Ragnar Ache (60. Elayis Tavsan) en Halil Dervisoglu

Statistieken

Scheidsrechter: Luuk Timmer
Toeschouwers: 800
Doelpunten: Harroui (2), Vriends(8) en Dervisoglu (89)
Gele kaart: Wellenreuther