Wedstrijdverslag Willem II – SC Heerenveen2018-12-10T09:57:18+00:00

Willem II heeft vanavond één van de slechtste wedstrijden in jaren gespeeld. In het eerste halfuur waren de Tricolores gelijkwaardig aan SC Heerenveen en kwamen na een tegentreffer met een mooie aanval snel weer op gelijke hoogte met de Friezen. Maar na de rode kaart voor Freek Heerkens zakte het in de tweede helft als een kaartenhuis in elkaar. De flanken waren kwetsbaar, omdat de gasten vaak de lange bal hanteerden. Het Tilburgse middenveld was fysiek ondermaats en werd volledig overlopen. Aanvallend werd er vanaf de zijkanten bijna niks gebracht, waardoor Fran Sol op een eiland stond. Timon Wellenreuther had een aantal goede reddingen, waardoor de eindstand ”slechts” 1-5 werd.

Willem II deed in eigen huis aanvankelijk nog goed mee. Nadat Nemanja Mihajlovic na een levendige openingsfase de score had geopend met een schuiver in de verre hoek, sloegen de Tilburgers uit een prima uitgespeelde counter razendsnel terug. Aras Özbiliz bediende Atakan Akkaynak, die oog in oog met doelman Warner Hahn uiterst kalm bleef en de bal in het doel stiftte: 1-1. Ook na dat vermakelijke begin bleef de wedstrijd op en neer golven. Willem II deed zijn best de eerste thuiszege sinds 26 september te boeken, maar de beste kansen waren voor Heerenveen. Mihajlovic, in de basis gestart bij afwezigheid van Arber Zeneli, schoot echter over na een fraaie pass van achteruit van Yuki Kobayashi en zag even later Michel Vlap van dichtbij missen uit zijn voorzet. Vlak voor rust zette uitgerekend voormalig Willem II-er Ben Rienstra de Friezen uit een strafschop op het spoor van de tweede zege op rij. Omdat verdediger Heerkens ook nog eens een directe rode kaart kreeg voor het vasthouden van de doorgebroken Pelle van Amersfoort, was het verzet van de thuisploeg daarna gebroken.

Met de van langdurig blessureleed herstelde Jordens Peters in het veld moest Willem II de vierde thuisnederlaag van het seizoen slikken. Vlap maakte er in de 53e minuut na een afgeslagen corner 1-3 van, vervolgens was het voormalig Willem II jeugdtalent Mitchell van Bergen die met twee goals, waarvan één na een fraaie slalom, de score een nog pijnlijker aanzien gaf voor de ploeg van Adrie Koster. Die overigs blij mocht zijn dat Timon Wellenreuther nog een paar keer reddend optrad en dat het bij een pijnlijke 1-5 nederlaag bleef.

Opstelling Willem II

Timon Wellenreuther, Damil Dankerlui, Freek Heerkens, Thomas Meißner, Diego Palacios, Vurnon Anita, Daniel Crowley (68. Driess Saddiki), Atakan Akkaynak (46. Jordens Peters), Aras Özbiliz, Fran Sol en Donis Avdijaj (76. Jordy Croux)

Opstelling SC  Heerenveen

Warner Hahn, Sherel Floranus (83. Doke Schmidt), Daniel Höegh, Kik Pierie, Lucas Woudenberg, Ben Rienstra (75. Jordy Bruijn), Michel Vlap, Yuki Kobayashi, Mitchell van Bergen, Pelle van Amersfoort en Nemanja Mihajlovic (68. Marco Rojas)

Statistieken

Scheidsrechter: Siemen Mulder
Toeschouwers: 12.595
Doelpunten: Mihajlovic (15), Akkaynak (17), Rienstra (41, pen), Vlap(53) en Van Bergen (58 en 65)
Gele kaarten: Avdijaj, Höegh en Schmidt
Rode kaart: Heerkens