Wedstrijdverslag Willem II – NAC Breda2019-01-21T14:14:02+00:00

Willem II heeft de eerste wedstrijd van 2019 winnend afgesloten. En dat gebeurde in de belangrijkste thuiswedstrijd van het seizoen: De Derby tegen NAC Breda dat in een niet hoogstaand duel met 2-0 werd verslagen. Waar er vooraf zorgen waren over het vertrek van Fran Sol en dat met name zijn scorend vermogen, bleek dit na negentig minuten in deze wedstrijd ongegrond. Pol Llonch scoorde met een fraai schot zijn eerste doelpunt voor de Tricolores en in de slotfase gaf aanwinst Marios Vrousai zijn debuut met een goal extra glans.

Willem II begon met Kristófer Kristinsson als opvolger van Fran Sol in de spits en aankoop Renato Tapia begon in de basis. De IJslandse jongeling werkte hard, maar kwam wellicht door nervositeit weinig voor het Bredase doel. Hij stond een aantal keer verkeerd opgesteld en is meer een vleugelaanvaller, dan een echte nummer 9. Hij werd in de rust dan ook vervanger door één van de Griekse huurlingen Vangelis Pavildis. De eerste kansen kwamen op naam van Aras Özbiliz, die met schoten Benjamin van Leer op de proef stelde. Die keerde beide pogingen, maar was in de 22e minuut kansloos op een inzet van Pol Llonch. Het was de eerste treffer voor de Spanjaard, sinds hij afgelopen zomer neerstreek in Tilburg. De middenvelder ging helemaal los en vierde zijn doelpunt met een hossende en springende KingSide. De gasten uit Breda konden daar werkelijk niets tegenover stellen, waardoor de Tricolores zonder enige moeite het spel konden bepalen.

De eerste mogelijkheid namens de ploeg van Mitchell van der Gaag kwam op naam van Mitchell Te Vrede, maar Timon Wellenreuther zag de inzet naast hobbelen. De gasten kwamen na rust iets beter voor de dag, maar konden dat niet belonen met echte kansen. Het slotoffensief (als dat was ingzet) verloor helemaal aan kracht, toen Mounir El Allouchi voortijdig kon gaan douchen na een charge op de enkels van Daniel Crowley. “Het ging puur ongeluk”, was de uitleg van de middenvelder aan de vierde official. Maar scheidsrechter Kuijpers trok zonder de VAR te raadplegen rood, zodat de Westerburen met tien man verder moesten. In de blessuretijd scoorde invaller en debutant Marios Vrousai nog de 2-0 vanuit een counter en na goed door koppen van landgenoot Pavildis.

Willem II staat na de overwinning op plaats negen en heeft een gat geslagen van zeven punten met de gevaarlijke plaatsen onderin. Er kan zelfs gekeken worden naar play-offs Europa League plaatsen, want de achterstand daarop is nu vier punten geworden. In deze wedstrijd kon Willem II het “zonder” de doelpunten van Fran Sol doen, maar of zijn scorend vermogen kan worden opgevangen tegen moeilijkere tegenstanders is de grote vraag. TD Joris Mathijsen heeft in ieder geval tot 31 januari de tijd, om de echte opvolger van de naar Dynamo Kiev vertrokken spits naar Tilburg te halen.

Opstelling  Willem  II

Timon Wellenreuther, Fernando Lewis, Thomas Meißner, Jordens Peters, Freek Heerkens, Pol Llonch, Daniel Crowley, Renato Tapia (82. Vurnon Anita), Damil Dankerlui, Kristófer Kristinsson (46. Vangelis Pavildis) en Aras Özbiliz (75. Marios Vrousai)

Opstelling  NAC  Breda

Benjamin van Leer, Khalid Karami, Daan Klomp (67. Ramon Pascal Lundqvist), Menno Koch, Karol Mets, Pele van Anholt, Mikhail Rosheuvel, Arno Verschueren, Mounir El Allouchi, Giovanni Korte (75. Gervane Kastaneer) en Mitchell Te Vrede (80. Sydney van Hooijdonk)

Statistieken

Scheidsrechter: Bjorn Kuipers
Toeschouwers: 14.400
Doelpunten: Llonch (22) en Vrousai (90+2)
Gele kaart: Dankerlui
Rode kaart: El Allouchi