Wedstrijdverslag Willem II – KV Oostende2019-07-06T23:13:27+00:00

Willem II speelde vanmiddag op het veld van VV Rijen de tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding. Tegenstander was de Belgische Eersteklasser KV Oostende, dat met de wedstrijd tegen de Tricolores het Nederlandse trainingskamp in Hoenderloo afsloot. Beide Tilburgse doelpunten vielen na individuele acties van de Griekse enclave in Tilburg. De ontmoeting eindigde uiteindelijk in een 2-1 overwinning voor de “thuisploeg”.

Beide team begonnen met de beste intenties aan de wedstrijd, maar ondanks redelijk veldspel werden er geen echte kansen gecreëerd. Doelman William Dutoit moest zich een keer onderscheiden, toen hij een afstandsschot van Pol Llonch onschadelijk maakte. Het was Willem II die na enkele aanvallende pogingen in de 37e minuut de score opende. De Spaanse middenvelder bediende Vangelis Pavlidis op maat en die scoorde nadat hij de goalie had uitgespeeld de 1-0. Lang kon er niet van de voorsprong genoten worden, want de gelijkmaker lag twee minuten al achter Piet Velthuizen. Ante Palaversa die deze week door KV Oostende op huurbasis werd overgenomen van Manchester City, luisterde zijn debuut meteen op door via een hard schot de 1-1 te scoren. Dat was meteen ook de ruststand, waarmee de ploegen gingen rusten.

Ook in de tweede helft moest de Belgische goalie reddend optreden bij een afstandsschot en deze keer was James McGarry de afzender. Beide teams deden niet voor elkaar onder, wat de wedstrijd in evenwicht hield. In de 77e minuut kwam Willem II weer op voorsprong en opnieuw was het doelpunt van Griekse makelij. Marios Vrousai zette de aanval zelf op en na een combinatie met jeugdspeler Rick Zuiderwijk, rondde de vleugelaanvaller vakkundig af. De gasten kregen via schoten (o.a op de paal en over de lat) nog kansen op de gelijkmaker, maar misten net de juiste precisie. Ook aan de andere kant werd niet gescoord, zodat de wedstrijd eindigde in een 2-1 overwinning voor Willem II.

Opstelling  Willem  II

Piet Velthuizen (61. Connor van de Berg), Fernando Lewis (46. Dylan Ryan), Thomas Meißner (46. Victor van den Bogert), Jordens Peters (46. James McGarry), Freek Heerkens (70. Thomas Meißner), Ché Nunnely (70. Mats Köhlert), Damil Dankerlui (70. Fernando Lewis), Pol Llonch (46. Driess Saddiki),  Mats Köhlert (46. Daniel Crowley), Vangelis Pavlidis (70. Marios Vrousai) en Marios Vrousai (46. Rick Zuiderwijk)

Opstelling  KV  Oostende

William Dutoit (60. Jordy Schelfhout), Ari Skulason (60. Logan Ndenbe), Goran Milovic (60. Nicolas Lombaerts), Yaya Sane (60. Anton Tanghe), Brecht Capon (60. Jelle Bataille), Ante Palaversa (60. Francois Marquet), Emmanuel Banda (60. Renato Neto), Ronald Vargas (60. Fernando Canesin), Indy Boonen (60. Nicolas Rajsel), Fashion Sakala (60. Basiru Mbye) en Sindrit Guri (60. Robbie D’Haese)

Statistieken

Scheidsrechter: Thijs Voncken
Toeschouwers: 1000
Doepunten: Pavlidis (37), Palaversa (39) en Vrousai (77)
Gele kaarten: Pavlidis en Vargas