Wedstrijdverslag Willem II – Feyenoord2018-10-08T09:07:23+00:00

Willem II heeft vanmiddag in eigen huis met 1-1 gelijk gespeeld tegen Feyenoord. Voor rust waren de Tricolores gelijkwaardig aan de gasten. Na de thee kwam Willem II op achterstand, maar bleef de ploeg knokken voor een goed resultaat. De Tricolores gingen alles of niets spelen en die ijver werd vijf minuten voor tijd beloond met de verdiende gelijkmaker.

De eerste helft was niet van een hoogstaand niveau, maar de Tricolores voetbalden wel prima met de Rotterdammers. Willem II kreeg in het eerste kwartier drie mogelijkheden, maar twee daarvan werden door Kenneth Vermeer onschadelijk gemaakt. Kenmerkend was het vele (onnodige) balverlies aan beide kanten, waarbij Feyenoord iets meer balbezit had. Voor rust waren er twee grote kansen, die eerlijk verdeeld waren over beide teams. Timon Wellenreuther ranselde met een reflex een schot van Steven Berghuis onder de lat vandaan en aan de andere kant stopte oud Willem II-er Vermeer met zijn voet een kopbal van Fran Sol.

Na de thee ging het tempo in de wedstrijd omhoog en werden er door beide ploegen meer kansen gecreëerd. Berghuis schoot tegen de goed keepende Wellenreuther aan en Elmo Lieftink schoot namens Willem II naast. Een kwartier voor tijd kwamen de gasten op voorsprong door een strafschop. Eric Botteghin werkte bij een aanval de bal via de hand van Wellenreuther tegen de lat en het leek erop dat Wellenreuther na het hachelijke moment een doeltrap mocht nemen. De VAR in de persoon van Richard Martens had echter een overtreding van Thomas  Meißner op Jan-Arie van der Heijden gezien. Nadat scheidsrechter Kevin Blom zelf ook de beelden had bekeken, legde hij de bal op de stip. Berghuis nam plaats achter de bal en stuurde Wellenreuther de verkeerde kant op: 0-1. Na deze openingstreffer werd het spel harder en dat leverde een forse overtreding van Tyrell Malacia tegen Donis Avdijaj op. Kevin Blom zag er echter niks in, maar in de beelden was duidelijk te zien dat de verdediger zijn noppen in de knieholte van de aanvaller plantte en dus (donker) rood had moeten krijgen. Maar in deze wedstrijd was er ook gerechtigheid, met een klein vleugje karma. Vijf minuten voor tijd was de verdediger van Feyenoord erg nonchalant in een duel met Fernando Lewis en Avdijaj. De bal kwam vanuit de kluts terecht bij de Armeniër, die vervolgens een assist gaf op Sol. Via het been van invaller Sven van Beek legde Fraanske de 1-1 tegen de touwen. Het was de zevende seizoenstreffer voor de Spanjaard, die daardoor Willem II een verdiend punt bezorgde.

Trainer Adrie Koster was na afloop blij met het verdiende gelijkspel, maar was ook kritisch op zijn spelers. “Ik had mijn spelers ook bij deze wedstrijd vooraf gewaarschuwd voor de impact van de VAR. Die kijkt constant mee en dat vanuit meerdere hoeken. Dit soort overtredingen komen meerdere keren voor en daarin moet je als speler slim zijn. Daaraan moeten we nog meer gaan werken, want dit seizoen zijn we daar al een paar keer op afgerekend. Dat kosten in het ergste geval punten en dat moet je helemaal al niet hebben.”

Opstelling  Willem  II

Timon Wellenreuther, Fernando Lewis, Freek Heerkens, Thomas Meißner (79. Jordy Croux), Damil Dankerlui, Pol Llonch (79. Kristofer Kristinsson), Daniel Crowley, Elmo Lieftink, Aras Ozbiliz (50. Driess Saddiki), Fran Sol en Donis Avdijaj

Opstelling  Feyenoord

Kenneth Vermeer, Jeremiah St. Juste, Eric Botteghin, Jan-Arie van der Heijden, Tyrell Malacia, Jordy Clasie, Robin van Persie (74. Jens Toornstra), Tonny Vilhena, Steven Berghuis, Nicolai Jörgensen en Sam Larsson (81. Sven van Beek)

Statistieken

Scheidsrechter: Kevin Blom
Toeschouwers: 13.550
Doelpunten: Berghuis (73, pen) en Sol (85)
Gele kaarten: Llonch. Lieftink, Meißner, Kristinsson, Malacia en Clasie