Wedstrijdverslag Willem II – FC Utrecht2018-10-29T14:00:20+00:00

Willem II speelde vanmiddag in eigen huis tegen FC Utrecht. Na een aardige eerste helft en een zeer matige tweede helft, verloren de Tricolores door een doelpunt in de slotfase met 0-1. Willem Janssen kopte in de 87e minuut een hoekschop binnen en gaf daarmee de club uit de Domstad terecht drie punten. Het spel van Willem II was na de rust van een zeer bedenkelijk niveau, want het frivole uit de eerste wedstrijden van dit seizoen is geheel verdwenen. Bij Willem II wil men nog niet spreken van een crisis, maar er zal hard gewerkt moeten worden om de ommekeer te brengen. Een moeilijke klus want het programma met Ajax (uit), PEC Zwolle (uit), Vitesse (thuis), AZ (uit) en SC Heerenveen (thuis) is pittig. Tijdens deze wedstrijd was er nog wel een lichtpuntje te noteren, omdat Jordens Peters na een lange blessure terugkeerde in de wedstrijdselectie. De routinier begon in de tweede helft aan zijn warming-up, maar tot een invalbeurt kwam het (nog) niet.

In de openingsfase was Willem II dominant en wat dreigender dan de uitploeg. Dat resulteerde in een vroege kans voor Donis Avdijaj, die de bal naast schoot. Trainer Dick Advocaat koos bij FC Utrecht ditmaal voor Lukas Görtler in de punt van de aanval. De spits was in het begin dreigend met een kopballetje, terwijl ook een doorgeschoten vrije trap van Nicolas Gavory gevaar opleverde. Maar na een klein half uur kregen de gasten pas twee opgelegde kansen. Aanvallende middenvelder Urby Emanuelson werd gevaarlijk met een schot van afstand en aanvoerder Willem Janssen kopte na een goede vrije trap van Oussama Tannane op de paal. Ook Willem II kreeg mogelijkheden. Avdijaj kwam net tekort bij een steekpass van Daniel Crowley en Damil Dankerlui schoot net voorlangs nadat Fran Sol goed het overzicht hield. Voor rust had Utrecht op 0-1 moeten komen. Na een duel tussen Oussama Tannane en Diego Palacios viel de bal voor de voeten van Gyrano Kerk, die afdrukte. Palacios raakte daarvoor de bal als laatste, maar dat was scheidsrechter Jochem Kamphuis ontgaan. Daardoor floot de scheidsrechter al voor het schot van Kerk voor buitenspel, waardoor Kamphuis en de videoarbitrage in Zeist de foutieve beslissing niet meer konden terugdraaien.

Ook vlak na rust lonkte de voorsprong voor de bezoekers. Tannane kreeg een enorme kans, maar zijn controle was niet goed. In het vervolg van de open wedstrijd bleef Utrecht mogelijkheden creëren, met name via Tannane en de falende Görtler. Twintig minuten voor tijd raakte laatstgenoemde twee keer achter elkaar de paal, nadat hij Timon Wellenreuther aftroefde. Kort daarna kreeg Görtler weer een goede mogelijkheid, waarbij Wellenreuther goed redde. Janssen moest er aan te pas komen om Utrecht te bevrijden. In de 87e minuut kopte de aanvoerder knap binnen uit een corner van Gavory. Dat bleek de beslissing, waardoor FC Utrecht nu als nummer zeven evenveel punten heeft als nummers vijf en zes Vitesse en VVV-Venlo. Willem II, dat nu zeven duels op rij niet gewonnen heeft, staat op plek dertien met tien punten.

Opstelling  Willem  II

Timon Wellenreuther, Damil Dankerlui, Freek Heerkens, Thomas Meissner, Diego Palacios, Vurnon Anita (75. Elmo Lieftink), Daniel Crowley, Pol Llonch, Driess Saddiki (78. James McGarry), Fran Sol en Donis Avdijaj (82. Kristófer Kristinsson)

Opstelling  FC  Utrecht

David Jensen, Klaiber, Timo Letschert, Willem Janssen, Nicolas Gavory, Joris van Overeem, Simon Gustafson, Urby Emanuelson, Oussama Tannane (74. Sander van de Streek), Lukas Görtler (86. Nick Venema) en Gyrano Kerk

Statistieken

Scheidsrechter: Jochem Kamphuis
Toeschouwers: 12.742
Doelpunten: Janssen (87)
Gele kaarten: Llonch, Palacios, Janssen en Venema