Wedstrijdverslag Willem II – FC Groningen2019-02-10T16:47:29+00:00

Aan de goede reeks van Willem II is vanavond met een onterechte nederlaag tegen FC Groningen een einde gekomen. De gasten starten als betere de eerste helft, waarna Willem II langzaam de wedstrijd naar zich toe trek. Maar vanuit het niets scoorde de ploeg uit het noorden twee keer kort na elkaar, waardoor de Tricolores bij de rust tegen een 0-2 achterstand aan keken. Na de thee was het vooral Willem II wat de klok sloeg, waarbij de gasten alleen met counters in de buurt van Timon Wellenreuther kwamen. De Tricolores scoorden na een kwartier de aansluitingstreffer en gingen daarna met veel strijd op zoek naar de gelijkmaker. Meerdere kansen werden er gecreëerd, maar het ontbrak bij het laatste moment aan scherpte. In de slotase was de druk op de Groningse defensie hoog, maar deze bleef succesvol overeind. Na vijf minuten blessurestond stond er een 1-2 eindstand op het scorebord en dat was vooral voor de thuisploeg zeer teleurstellend.

Voor rust ontspon zich een alleraardigst duel in het Koning Willem II Stadion. FC Groningen had in het eerste kwartier het beste van spel en creëerde mogelijkheden via Kaj Sierhuis en Mimoun Mahi. Daarna liet Alexander Isak zich gelden bij zijn debuut in de basis, maar zijn schot werd uit de hoek geranseld door Sergio Padt. Renato Tapia schoot op zijn beurt ver naast. Na ruim een half uur nam FC Groningen redelijk abrupt de leiding. Julian Chabot speelde in op Mahi, die de bal direct weer aan Django Warmerdam gaf. De verdediger haalde verrassend in één keer uit en schoot prachtig binnen langs Timon Wellenreuther (0-1). En amper bekomen van de schrik kreeg Willem II twee minuten later ook de tweede tegengoal om de oren. Op het middenveld werd balverlies geleden en Thomas Bruns zette meteen voor. De bal plofte neer achter de verdediging en werd opgepikt door Sierhuis, die bij Thomas Meißner uit de rug liep. De Ajax-huurling bleef vervolgens koel en schoof bekeken de 0-2 binnen.

Na rust besloot Koster om Meißner achter te laten in de kleedkamer en verder te spelen met Vangelis Pavlidis. Binnen de lijnen werd het spel harder en ging het er in sommige duels behoorlijk stevig aan toe. Na tien minuten kwam de spanning ook weer helemaal terug in de wedstrijd. Een bal van Daniel Crowley schoot door tot bij Marios Vrousai, die gedecideerd de verre hoek vond en de aansluiting verzorgde. Willem II ging hongerig op jacht naar meer, maar het ontbrak de Tilburgers in de afronding aan rust en scherpte. Isak zag een kopbal van de lijn gehaald en later redde Padt op een nieuwe poging van Isak. Tapia zag een schot naast gaan en Crowley schoot op zijn beurt huizenhoog over. Padt deed ook een duit in het zakje en bracht tien minuten voor tijd redding met een grandioze redding op een schot van Vrousai. De druk op het Groningse doel nam verder toe en de gelijkmaker leek een kwestie van tijd, maar de bezoekers verdedigden de voorsprong succesvol tot het einde.

Opstelling  Willem  II

Timon Wellenreuther, Fernando Lewis, Thomas Meißner (46. Vangelis Palvidis), Jordens Peters, Freek Heerkens, Renato Tapia, Daniel Crowley, Pol Llonch, Damil Dankerlui, Alexander Isak en Marios Vrousai

Opstelling  FC  Groningen

Sergio Padt, Deyovaisio Zeefuik, Mike Te Wierik, Jeffrey Chabot (62. Ludovit Reis), Tim Handwerker, Ilias Bel Hassani (62. Mo El Hankouri), Samir Memisevic, Thomas Bruns, Django Warmerdam, Kaj Sierhuis (75. Tom van de Looi) en Mimoum Mahi

Statistieken

Scheidsrechter: Richard Martens
Toeschouwers: 12.663
Doelpunten: Warmerdam (35), Sierhuis (37) en Vrousai (55)
Gele kaarten: Tapia, Memisevic, Zeefuik en Padt