Wedstrijdverslag Willem II – FC Emmen2019-05-13T08:36:50+00:00

Willem II verloor vanmiddag in een uitverkocht huis met 2-3 van laagvlieger FC Emmen. Voor rust was het veldspel van Willem II matig, maar kwam het wel op een 2-0 voorsprong. Vlak voor rust kwamen de gasten na een Tilburgse blunder terug in de wedstrijd. Na de thee werden de Tricolores bij vlagen overlopen door de Drentse formatie, dat plotseling de geest kreeg. Opnieuw werd er achterin geblunderd bij Willem II, wat eindelijk resulteerde in een onnodige en hard aankomende nederlaag.

Beide teams hadden in deze wedstrijd allebei nog een “prijs” om voor te spelen. Willem II was in de race voor de playoffs en de gasten waren bij een zege gevrijwaard van het spelen van de nacompetitie. Die hoge inzet verklaarde wellicht het wat rommelige, nerveuze spel in de openingsfase. Uit één van de eerste geslaagde aanvalsopzetten viel de 1-0 voor Willem II. Alexander Isak ontsnapte aan de aandacht van de FC Emmen defensie en vond de attente Vangelis Pavlidis. De thuisploeg verdubbelde razendsnel de marge en deze keer was Isak zelf de gevierde man. De huurling haalde na een corner uit met zijn linker en zag zijn inzet van richting worden veranderd. Hierdoor was Kjell Scherpen kansloos en stond de 2-0 op het scorebord. Voor FC Emmen leek het uit te draaien op een moeilijke middag, maar mede door zwak ingrijpen van keeper Michael Woud zorgde Luciano Slagveer nog voor rust voor de aansluitingstreffer.

De ploeg uit Drenthe zette na rust de jacht op de 2-2 in en had twintig minuten voor tijd succes. Hilal Ben Moussa sloeg toe uit een rebound, nadat Woud een schot van Glenn Bijl zeer matig verwerkte. Het werd alleen nog maar mooier voor de gasten, dat in de 79e minuut op voorsprong kwam via oud Willem II-er Michael de Leeuw. De aanvaller kopte raak uit een rebound, waarbij Woud er opnieuw niet goed uit zag.

Opstelling  Willem  II

Michael Woud, Freek Heerkens, Jordens Peters, Thomas Meißner, Diego Palacios, Pol Llonch, Renato Tapia, Daniel Crowley, Damil Dankerlui (70. Marios Vrousai), Alexander Isak en Vangelis Pavlidis

Opstelling  FC  Emmen

Kjell Scherpen, Glenn Bijl, Nick Kuipers, Nick Bakker, Caner Cavlan, Luciano Slagveer (90+2. Robbert de Vos), Michael Chacon (80. Keziah Veendorp), Michael de Leeuw, Hilal Ben Moussa, Alexander Bannink (70. Sven Braken), en Jafar Arias

Statistieken

Scheidsrechter: Jochem Kamphuis
Toeschouwers: 13.800
Doelpunten: Pavlidis (35), Isak (39), Slagveer (42), Ben Moussa (71) en de Leeuw (79)
Gele kaarten: Chacon, Bijl en de Leeuw