Wedstrijdverslag Willem II – Excelsior2018-09-17T15:21:44+00:00

Willem II heeft vanavond met 1-1 gelijk gespeeld in de thuiswedstrijd tegen Excelsior. DeTricolores beleefden een aardige start, maar moesten daarna toestaan dat de gasten het initiatief overnamen. Na de thee probeerde Willem II de wedstrijd te laten kantelen, maar die druk vooruit bleef beperkt tot enkele mogelijkheden. Acht minuten voor tijd keek Willem II tegen een 0-2 achterstand aan, maar richtte zich nog één keer op voor een ontketende slotfase. Fran Sol en Kristófer Kristinsson zorgden er met hun doelpunten voor dat er nog een gelijkspel uit het vuur werd gesleept.

Willem II had een goede start van de wedstrijd, maar naarmate de eerste helft vorderde, kwamen de gasten beter in de wedstrijd. In de 31e minuut kwam de ploeg uit Rotterdam op een 0-1 voorsprong. Luigi Bruins profiteerde van een ongelukkige fout van Elmo Lieftink en schoof de bal binnen. Vervolgens kwam Willem II terug in de wedstrijd en kreeg het een mogelijkheid via Fran Sol. Ook Aras Özbiliz was dicht bij de gelijkmaker, maar zijn inzet ging net over.

Ook in de tweede helft hadden de Tricolores het meeste balbezit. Het gevaar voor de 0-2 lag echter op de loer. Zo plaatste Jerdy Schouten de bal op de lat en schoot Elías Már Ómarsson in kansrijke positie voorlangs. In de 82e minuut leek Excelsior de wedstrijd op slot te gooien. Denis Mahmudov stond net een minuut in het veld toen hij simpel de 2-0 binnenschoot. Willem II had nog tien minuten om iets uit de wedstrijd te halen en daar slaagde het wonderwel in. Wie anders dan Sol bracht de spanning terug door de bal op een meter van de doellijn raak te schieten. In de 88e minuut maakte Kristofer Kristinsson met zijn eerste prof-doelpunt in twee instanties de gelijkmaker en pakte Willem II alsnog een verdiend punt.

Trainer Adrie Koster was na afloop van de wedstrijd duidelijk in de persconferentie: “De eerste helft hadden we te weinig mensen in de 16, het had wat opportunistischer gemogen. In de tweede helft hebben we dat aangepast. Achterin gingen we 1 op 1 spelen, gooiden er een extra spits in en wisselden de flanken. Na de 0-2 denk je: het is gespeeld. Maar we bleven erin geloven. Het is al met al een terechte uitslag.”

Opstelling  Willem  II

Timon Wellenreuther, Damil Dankerlui (67. Kristófer Kristinsson), Fernando Lewis, Freek Heerkens, Diego Palacios, Pol Llonch (80. Atakan Akkaynak), Daniel Crowley, Elmo Lieftink (67. Vurnon Anita), Aras Özbiliz, Fran Sol en Donis Avdijaj

Opstelling  Excelsior

Sonny Stevens, Jeffry Fortes, Jurgen Mattheij, Hervé Matthys, Lorenzo Burnet, Jerdy Schouten, Ryan Koolwijk (90. Dogucan Haspolat), Ali Messaoud, Marcus Edwards, Elías Más Ómarsson (87. Anouar Hadouir) en Luigi Bruins (80. Denis Mahmudov)

Statistieken

Scheidsrechter: Danny Makkelie
Toeschouwers: 11.894
Doelpunten: Bruins (31), Mahmudov (82), Sol (86) en Kristinsson (88)
Gele kaarten: Heerkens, Sol, Messaoud, Hadouir en Fortes