Wedstrijdverslag Willem II – Almere City FC2018-11-14T13:03:06+00:00

Willem II heeft dinsdagmiddag een vriendschappelijke en besloten wedstrijd tegen Almere City FC verloren. In Tilburg werd het 1-3 voor de Eerstedivisionist. Trainer Adrie Koster greep het oefenduel aan om veel spelers die niet altijd op een basisplek kunnen rekenen, speelminuten te geven. In de wedstrijd waarin Willem II voldoende kansen had om vaker dan één keer te scoren, trok het Almere City van trainer Michele Santoni aan het langste eind. “Natuurlijk wil je winnen, maar het is voor ons (de staf, red.) belangrijker om deze jongens in actie te zien. Helaas moeten we concluderen dat het vandaag van onze kant niet goed genoeg was”, aldus Koster.

Willem II keek na ruim een halfuur tegen een 0-1 achterstand aan. Torino Hunte slalomde door het hart van de defensie heen en liet doelman Michael Woud met een bekeken schuiver kansloos. Daarvoor hadden Jordy Croux en Dimitris Kolovos kansen om Willem II op voorsprong te zetten gemist. Dylan Ryan voorkwam na een kwartwedstrijd dat Almere niet eerder op voorsprong kwam. De Australiër gleed een strakke voorzet van Bram van Vlerken op de inlopende Kevin Luckassen over de achterlijn.

Kort na de rust speelde Victor van den Bogert de bal per ongeluk recht in de voeten van invaller Achille Vaarnold, die het buitenkansje maar al te graag benutte: 0-2. Vooral via de na de rust ingevallen ex-Willem II’er Andreias Calcan stichtte Almere City in het tweede bedrijf gevaar. De 0-3 kwam echter niet uit een actie van de Roemeen. Een vrije trap van Calcan werd door niemand aangeraakt en plofte zowaar in de lange hoek binnen. Vanaf de penaltystip, na een vermeende handsbal, mocht Croux tien minuten voor tijd toch nog iets terugdoen: 1-3.

Opstelling  Willem  II

Michael Woud, Victor van den Bogert, Dylan Ryan (46. Justin Ogenia), Jordens Peters, James McGarry (69. Bartek Urbanski), Elmo Lieftink, Saddiki (46. Ouail El Merabet), Atakan Akkaynak (69. Abdullah Bozkurt), Dimitris Kolovos, Robin Lauwers en Jordy Croux

Statistieken

Scheidsrechter: Bjorn van Osch
Toeschouwers: 36
Doelpunten: Hunte (34), Vaarnold (50), Calcan (71) en Croux (80, pen)
Verslag: Willem II