Wedstrijdverslag Willem II – ADO den Haag2018-12-17T16:10:59+00:00

Na de zeperd tegen SC Heerenveen vorige week, is Willem II vanavond tegen een nieuwe thuisnederlaag aangelopen. De Tricolores kregen voor rust enkele mogelijkheden en kleine kansjes, maar liepen na een kwartier alweer achter de feiten aan. Oud Willem II-er Erik Falkenburg zette de gasten op voorsprong, waarna Willem II op zoek ging naar de gelijkmaker. De ploeg van Adrie Koster ontbrak het echter aan snelheid en creativiteit en opnieuw werd het middenveld totaal overlopen. Na de rust kwam het op vecht- en strijdvoetbal aan en daarin was de Haagse mentaliteit de winnaar. Willem II toonde bij vlagen wel lef, maar het waren de gasten die nog twee keer scoorde uit even zoveel kansen.

Na negen minuten stond het al 0-1 voor de bezoekers uit de Residentie. De mee opgekomen rechtsback Giovanni Troupée vond in de zestien Erik Falkenburg, de man die de aanval zelf had opgezet. De oud Willem II-er speelde zichzelf tegen zijn oude werkgever vervolgens knap vrij en verschalkte keeper Timon Wellenreuther schitterend met een knal in de bovenhoek, waarna hij overigens niet uitbundig juichte. Willem II ging daarna op jacht naar de gelijkmaker en was via Fran Sol (tikje in het zijnet, na slecht verdedigen van Tom Beugelsdijk) dichtbij.

Ook een kwartiertje na rust tekende de Spanjaard voor de beste kans namens de Tilburgers, maar de goal viel vlak daarnaa aan de andere kant. Weer was verdediger Troupée de aangever, hij legde de bal panklaar voor Immers die met een droge knal de 0-2 liet aantekenen. Die goal betekende de knock-out voor Willem II, maar door een rake kopbal van Immers, uit een voorzet van Nasser El Khayati, werd het toch nog erger.

Opstelling  Willem  II

Timon Wellenreuther, Fernando Lewis, Thomas Meißner, Jordens Peters, Diego Palacios, Vurnon Anita (83. Atakan Akkaynak), Aras Özbiliz (77. Kristofer Kristinsson), Pol Llonch, Daniel Crowley, Fran Sol en Donis Avdijaj

Opstelling  ADO  Den  Haag

Robert Zwinkels, Giovanni Troupée, Tom Beugelsdijk, Wilfried Kanon, Aaron Meijers, Danny Bakker, Abdenasser El Khayati, Lex Immers (88. Shaquille Pinas), Sheraldo Becker, Erik Falkenburg (71. Yuning Zhang) en Melvyn Lorenzen (81. Thijmen Goppel)

Statistieken

Scheidsrechter: Jochem Kamphuis
Toeschouwers: 12.163
Doelpunten: Falkenburg (9) en Immers (61 en 77)
Gele kaarten: Wellenreuther, Anita, Beugelsdijk, Meijers en Becker