Wedstrijdverslag VVV Venlo – Willem II2019-02-11T08:25:10+00:00

Aan de winnende uit-serie van Willem II is vanavond in een winderig Venlo een einde gekomen. VVV Venlo was met 2-1 te sterk voor de Tricolores, dat net als tegen Groningen verzuimde als winnaars van het veld af te stappen. Twee keer zag de Tilburgse defensie er bij de tegendoelpunten niet goed en dat brak de ploeg van Adrie Koster dan ook op. Doekje voor het bloeden was de benutte strafschop van Daniel Crowley, dat de boeken ingaat als de 2000e treffer van Willem II in de Eredivisie.

Al na acht seconden ontsnapten de Tilburgers aan een achterstand. Het schot van Peniel Mlapa ging net naast. De 27-jarige spits revancheerde zich kort voor rust. Na een voorzet van Peter van Ooijen kopte Mlapa de 1-0 op het scorebord. De 2000e treffer van de club in de Eredivisie bood Willem II nieuwe hoop. Daniel Crowley was de man die de jubileumtreffer op zijn naam zette door na een uur een strafschop te benutten. De penalty was toegekend na een lichte overtreding van Jerold Promes op invaller Vangelis Pavlidis.

Willem II rook via onder anderen de verse kracht uit Griekenland aan de zege, maar stapte uiteindelijk als verliezer van het veld. Mlapa, met andermaal Van Ooijen als aangever, velde een kwartier voor het einde het definitieve oordeel over de Tilburgse gasten. Dankzij het resultaat in De Koel vindt VVV zich terug op de zesde plaats in de Eredivisie en lonkt een plaats in de play-offs. Willem II staat met vier punten minder negende.

Opstelling  VVV  Venlo

Lars Unnerstall, Moreno Rutten, Jerold Promes (67. Evert Linthorst), Nils Röseler, Christian Kum, Danny Post, Ralf Seuntjens, Tino Susic (Jay-Roy Grot/76), Peter van Ooijen, Peniel Mlapa en Patrick Joosten (90+2. Roel Janssen)

Opstelling  Willem  II

Timon Wellenreuther, Damil Dankerlui, Thomas Meißner, Jordens Peters, Freek Heerkens, Pol Llonch (86. James McGarry), Daniel Crowley, Renato Tapia, Aras Özbiliz (58. Vangelis Pavlidis), Alexander Isak en Marios Vrousai

Statistieken

Scheidsrechter: Siemen Mulder
Toeschouwers: 6.134
Doelpunt: Mlapa (43), Crowley (60, pen) en Mlapa (77)
Gele kaarten: Tapia, Kum, Promes en Linthorst