Wedstrijdverslag Vitesse – Willem II2019-02-18T01:35:01+00:00

Willem II heeft vanavond in een matig gevuld Gelredome (op een uitpuilend uitvak na) met 3-2 verloren van Vitesse. De gastheren kwamen snel op voorsprong, maar de Tricolores kwamen na deze openingstreffer verder niet meer in de problemen, maar creëerde op haar beurt verder zelf ook weinig. Na de thee verdubbelde de thuisploeg de voorsprong, maar Willem II toonde veerkracht en scoorde snel de aansluitingstreffer. Daarop nam de ploeg van Adrie Koster het initiatief, maar verzuimde echt door te drukken. Na de 3-1 en de zoveelste error in de Tilburgse verdediging leek de wedstrijd gespeeld, maar opnieuw rechtte Willem II de rug. De resterende speel- en blessuretijd was ondanks enkele kansen niet voldoende, om een gelijkspel uit het Arnhemse vuur te slepen.

De wedstrijd was nauwelijks vijf minuten onderweg, toen de 1-0 al viel. Een perfecte voorzet van linksback Max Clark werd door aanvoerder Bryan Linssen, na een luchtduel met de een kop grotere Freek Heerkens feilloos tegen de touwen gekopt. Linssen was sowieso de gevaarlijkste man aan Arnhemse zijde in de eerste helft. De aanvaller kreeg nog drie goede kansen op een tweede treffer in het eerste bedrijf, maar kreeg de bal er niet meer in. Willem II zette daar op wat pogingen van afstand na niet veel tegenover. Een domper voor Vitesse was tien minuten voor rust het uitvallen van Oussama Darfalou, die werd vervangen door Mohammed Dauda.

Dauda, Linssen en Alexander Büttner kregen na rust goede kansen, maar de tweede Arnhemse goal viel pas in de 59ste minuut. Een schot van Martin Ødegaard werd dusdanig van richting veranderd, dat doelman Timon Wellenreuther kansloos was: 2-0. Redelijk uit het niets bracht Willem II de spanning terug in de wedstrijd. Alexander Isak schoot raak na een goede combinatie tussen Marios Vrousai en Vangelis Pavlidis, waarna de voorzet van laatstgenoemde op maat was: 2-1. Een Tilburgs offensief kwam echter niet van de grond. Vitesse bleef sterker en tien minuten voor tijd werd de marge weer naar twee getild. Een kopbal van Clark uit een corner belandde tegen de lat, waarna de rebound van Dauda van de lijn werd gehaald. Uiteindelijk was de derde poging na die hoekschop wel raak. De bal belandde voor de voeten van Clark en de linksback haalde de trekker over: 3-1. Er voltrok zich na de derde Vitesse goal eenzelfde scenario als na de 2-0: uit het niets deed Willem II iets terug. Pavlidis raakte eerst de paal en werkte vervolgens zelf de rebound binnen. Diezelfde Pavlidis kreeg vlak voor tijd nog een grote kans op de 3-3, maar dat bleef Vitesse bespaard.

Opstelling  Vitesse

Eduardo dos Reis Carvalho, Vyacheslav Karavajev, Danilho Doekhi, Jake Clarke-Salter, Max Clark, Martin Ødegaard, Navarone Foor, Matúš Bero, Alexander Büttner (90+5. Mukhtar Ali), Bryan Linssen en Oussama Darfalou (38. Mohammed Dauda, 89. Richonell Margaret)

Opstelling  Willem  II

Timon Wellenreuther, Damil Dankerlui, Thomas Meißner, Jordens Peters, Freek Heerkens, Diego Palacios, Pol Llonch (46. Vangelis Pavlidis), Daniel Crowley (88. Kristófer Kristinsson), Renato Tapia, Aras Özbiliz, Alexander Isak en Marios Vrousai (77. Vurnon Anita)

Statistieken

Scheidsrechter: Allard Lindhout
Toeschouwers: 14.186
Doelpunten: Linssen (5), Ödegaard (59), Isak (61), Clark (79) en Pavlidis (83)
Gele kaarten: Meißner, Crowley, Kristinsson, Darfalou, Foor en Bero