Wedstrijdverslag RKDSV – Willem II2019-07-06T15:24:56+00:00

Willem II is deze week begonnen met de voorbereiding op het seizoen 2019 – 2020. Vanavond stond de eerste oefenwedstrijd op het programma en traditiegetrouw vond die plaats in Diessen. Op Sportpark De Alsie was de Diessene Selectie wederom de tegenstander. Vanwege de tropische temperaturen werd de ontmoeting afgewerkt in vier periodes van twintig minuten, met tussendoor drinkpauzes voor de spelers. Want het was heet, heel heet in Diessen.

De Tricolores misten een waslijst aan spelers, want Michael Woud (vakantie), Pol Llonch (spierklachten), Justin Ogenia (schouder), Atakan Akkaynak (transferperikelen), Marios Vrousai (vakantie), Vangelis Pavlidis (vakantie) ontbraken. Hierdoor had trainer Adrie Koster zeven jeugdspelers opgenomen in de wedstrijdselectie en Connor van de Berg, Niels Zuiderwijk, Sam Spijkers, Timo Reqouin, Niels van Berkel, Wesley Spieringhs en Keina Yamaguchi kregen allemaal speelminuten.

Willem II was de gehele de bovenliggende partij, maar wist in de eerste periode niet te scoren. Daniel Crowley, Damil Dankerluit en Karim Coulibaly kregen kansen, maar stuiten op de goed keepende Siem van Doormaal, raakten het houtwerk of misten precisie bij het afwerken. In de tweede periode openden de Tricolores de score, toen Crowley een vrije trap over de muur in de linkerbovenhoek krulde: 0-1. Meer doelpunten vielen er niet voor “rust” en vooral de hoge temperaturen waren daar debet aan.

In het tweede gedeelte van de wedstrijd stond er een nieuw elftal (alleen Crowley bleef staan) binnen de lijnen. De aanwinsten Mats Köhlert en Ché Nunneley deden gelijk van zich spreken, want zij zetten de 0-2, 0-3 en 0-4 op hun conto. De Duitse aanvaller scoorde na een assist van de van Ajax overgekomen vleugelspits. Kort daarna scoorde de Duitse nieuweling op eigen kracht de 0-3 en Chunnely nam op zijn beurt de 0-4 voor zijn rekening. Willem II bleef in de vierde periode gevaarlijk, maar dat resulteerde niet in nog meer doelpunten.

Opstelling  Willem  II  (periode 1 en 2)

Timon Wellenreuther, James McGarry, Jordens Peters, Victor van den Bogert, Dylan Ryan, Sam Spijkers (O19), Rick Zuijderwijk (O19), Driess Saddiki, Damil Dankerlui, Daniel Crowley en Karim Coulibaly

Opstelling  Willem  II  (periode 1 en 2)

Connor van den Berg (O19), Fernando Lewis, Freek Heerkens, Thomas Meißner, Niels van Berkel (O19), Keina Yamaguchi (O19), Wesley Spieringhs (O19), Ché Nunnely, Daniel Crowley (73. Driess Saddiki), Timo Regouin (O19) en Mats Köhlert

Statistieken

Scheidsrechter: Bjorn van Osch
Toeschouwers: 750
Doelpunten: Crowley (23), Köhlert (44), Köhlert (49) en Nunnely (58)