Wedstrijdverslag PEC Zwolle – Willem II2018-11-12T13:54:36+00:00

Willem II heeft vanavond een belangrijke overwinning geboekt, door met 2-3 te winnen van concurrent PEC Zwolle. Het was de eerste zege sinds de 5-0 op Heracles van eind augustus. In de eerste helft hadden de Tricolores weinig te duchten van de gastheren, zodat de ruststand op 0-2 uitkwam. Na de thee scoorde de thuisploeg de aansluitingstreffer en ging Willem II achteruit lopen. De gastheren roken de gelijkmaker, maar voordat die zou vallen, brachten de Tricolores de marge weer op 2. De thuisploeg toonde veerkracht door terug te komen in de wedstrijd en de 2-3 te scoren. Dat was uiteindelijk ook de eindstand, maar niet voordat Willem II goed weg kwam in de slotfase met een vrije trap op de lat.

Het eerste wapenfeit was een kans voor de thuisploeg, maar het schot van Zian Flemming mondde uit in een afzwaaier. De Tricolores antwoorden in de e minuut met een doelpunt, toen Diego Palacios opstoomde aan de linkerkant. Hij bediende bij de tweede paal Damil Dankerlui, die zijn tegenstander aftroefde en de 0-1 binnen werkte. Na een kwartier spelen verdubbelden de Tricolores hun voorsprong, toen Fernando Lewis op zijn beurt aan de zijkant doorkwam. Zijn voortzetting belandde bij Fran, die de 0-2 op het scorebord bracht. Willem II speelde daarna beheerst de eerste helft, maar verdere kansen bleven uit. De thuisploeg kon alleen maar toekijken, want voor rust kwam de ploeg van John van ’t Schip nauwelijks in de buurt van Timon Wellenreuther.

In de tweede helft was er een totaal ander PEC binnen de lijnen te zien, want Mike van Duinen en Ouasim Bouy waren dicht bij een doelpunt. Maar de ploeg werd niet gesteund door de eigen aanhang, die verschillende voorwerpen op het veld gooiden. Scheidsrechter Richard Martens legde het spel tijdelijk stil, om de gemoederen buiten de lijnen tot bedaren te brengen. De thuisploeg profiteerde optimaal van de onderbreking, door in de 62e minuut de 1-2 te scoren. Omdat Willem II op het middenveld Van Duinen niet opving, kwam de bal terecht bij Kingsley Ehizibue. Zijn voorzet belandde bij Vito van Crooij, die vervolgens de aansluitingstreffer binnen schoot. Willem II was direct de controle kwijt en ging onnodig achteruit lopen.

Maar voordat de thuisploeg de gelijkmaker kon aantekenen, was daar de topscorer van de Tricolores Fran Sol. Uit een hoekschop van Daniel Crowley kopte hij de 1-3 binnen en bracht zo de marge weer terug naar twee. Toch waren de gastheren niet verslagen en dat resulteerde in de 2-3. Het was Flemming die met een rake kopbal wist te scoren en opnieuw maakte Willem II het zichzelf moeilijk door achteruit te gaan lopen. Dat werkte als een rode lap op een stier, want de Zwolse formatie ging alles of niets spelen. In de zeven minuten blessuretijd was het billen-knijpen en bijna werd het nog 3-3. Gelukkig ging de vrije trap van Gustavo Hamer op de lat en boekte Willem II na acht wedstrijden zonder overwinning weer een zege.

Opstelling  PEC  Zwolle

Mickey van der Hart, Kingsley Ehizibue, Thomas Lam, Darryl Lachman (69. Gianluca Scamacca), Kenneth Paal, Gustavo Hamer, Ouasim Bouy(69. Rick Dekker), Zian Flemming, Younes Namli, Mike van Duinen en Vito van Crooij

Opstelling  Willem  II

Timon Wellenreuther, Damil Dankerlui, Fernando Lewis (69. Driess Saddiki), Freek Heerkens, Thomas Meissner, Diego Palacios (61. James McGarry), Vurnon Anita, Daniel Crowley, Pol Llonch, Fran Sol en Donis Avdijaj

Statistieken

Scheidsrechter: Richard Martens
Toeschouwers: 13.222
Doelpunten: Dankerlui (8), Sol(16), van Crooij (62), Sol (67) en Flemming (81)
Gele kaarten: Ehizibue, Namli en Dankerlui