Wedstrijdverslag NAC Breda – Willem II2018-11-11T09:58:58+00:00

Min of meer uit het niets opende NAC Breda in de 28ste minuut de score. Na een aanval over links kon Mitchell te Vrede simpel binnentikken. De defensie van Willem II zag er niet goed uit en hetzelfde kon tien minuten voor rust worden gezegd van de verdediging van NAC Breda. Daniel Crowley vond de geheel vrijstaande Thomas Meissner met een vrije trap en de Duitser profiteerde van een dekkingsfout door de 1-1 te maken.

Nog voor rust ging Willem II erop en erover bij de streekrivaal dankzij een beauty van Donis Avdijaj. De Duitser nam de bal met zijn linker in één keer op de slof nadat de door Crowley aangespeelde Damil Dankerlui de bal ook al in één keer voor het doel had geslingerd. Willem II liet NAC Breda in het tweede bedrijf het spel maken. Tot grote onvrede van het thuispubliek dwong de hekkensluiter nauwelijks iets af. Met opportunistisch spel zorgde NAC Breda af en toe voor onrust in de zestien van Willem II en uit een zo’n rommelige situatie ontstond een strafschop. Pol Llonch haalde zomaar Mikhail Rosheuvel onderuit, waarna de aanvaller zelf het vonnis voltrok: 2-2.

De Tilburgers hadden nu niet meer het excuus om achterover te leunen. Ook na de gelijkmaker kwam Willem II er niet echt aan te pas en zelfs Fran Sol kwam nauwelijks in het spel voor. De Spanjaard zag in de slotfase nog terecht een doelpunt worden afgekeurd. Door de remise komt Willem II op tien punten, zes meer dan NAC Breda, dat hekkensluiter blijft.

Opstelling  NAC  Breda

Benjamin van Leer, Fabian Sporkslede, Menno Koch, Karol Mets, Jurich Carolina, Gianluca Nijholt (59. Arno Verschueren), Anouar Kali, Luka Ilic (60. Giovanni Korte), Mikhail Rosheuvel, Mitchell te Vrede en Mounir El Allouchi (86. Sydney van Hooijdonk)

Opstelling  Willem  II

Timon Wellenreuther, Damil Dankerlui (77. Dimitris Kolovos), Fernando Lewis, Freek Heerkens, Thomas Meissner, Diego Palacios, Pol Llonch, Daniel Crowley, Driess Saddiki (75. Vurnon Anita), Fran Sol en Donis Avdijaj (84. Jordy Croux)

Statistieken

Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük
Toeschouwers: 18.892
Doelpunten: Te Vrede (28), Meissner (35), Avdijaj (42) en Rosheuvel (74, pen)