Wedstrijdverslag De Graafschap – Willem II2018-11-09T10:52:08+00:00

Willem II heeft vanmiddag op de Vijverberg met 2-1 verloren van De Graafschap. In een wedstrijd die de Tricolores met negen man eindigde, speelde scheidsrechter Bax een discutabele rol. Hij gaf twee rode kaarten aan Atakan Akkaynak (terecht) en Diego Palacios (onterecht). Na de uitsluiting van de linksback stond het weliswaar 1-1 en lang leek dat ook de eindstand te worden. Willem II verdedigde in ondertal met verve het punt, maar kreeg in de slotminuut toch de 2-1 tegen en stond daardoor na het eindsignaal met lege handen.

De eerste helft kenmerkte zich door veel overtredingen, waarbij elke verdediger van Willem II op de bon ging. Daar bovenop kwam nog het feit dat de Tricolores binnen twintig minuten met tien man kwamen te staan. Na beoordeling door de VAR mocht Akkaynak na een overtreding op Erik Bakker voortijdig inrukken. Een minuut later volgde de openingstreffer van de thuisploeg vanuit een vrije trap. Oud Willem II-er Stef Nijland krulde de bal buiten bereik van Timon Wellenreuther de rechterbovenhoek in: 1-0. Nog voor rust kregen de gastheren een unieke kans om de voorsprong te verdubbelen. Palacios trok binnen de zestien Bakker naar de grond en laatstgenoemde ging zelf achter de bal. Hij stuurde Wellenreuther wel de verkeerde kant op, maar de bal belandde aan de andere kant op de paal.

Vlak na rust kwam Willem II op gelijke hoogte, toen invaller Driess Saddiki een hoekschop van Daniel Crowley binnen kopte. Door deze gelijkmaker gloorde er hoop in het uitvak, dat ondanks een man minder dit doelpunt het begin was van een goed resultaat in Doetinchem. Echter kwam men bedrogen uit aan Tilburgse zijde, toen een halfuur voor het einde Palacios zijn tweede gele kaart zag. De kleine verdediger werd door zijn tegenstander zowat door de boarding heen geduwd en zijn ongenoegen via een gebaar, vatte scheidsrechter Bax als een wegwerpgebaar richting de assistent-scheidsrechter. Daarna kon Willem II alleen nog maar de 1-1 verdedigen, want van aanvallen was geen sprake meer. Tot in de 90e minuut leek het daarop ook uit te draaien, maar toch ging de thuisploeg met de overwinning aan de haal. Daryl van Mieghem drukte af voor een schot en via de voet van Fernando Lewis viel de 2-1 alsnog binnen.

Opstelling  De  Graafschap

Hidde Jurjus, Bart Straalman, Jordy Tutuarima (68. Mohamed Hamdaoui), Leeroy Owusu, Myenty Abena, Erik Bakker (84. Javier Vet), Frank Olijve, Jordy Thomassen (59. Delano Burgzorg), Youssef El Jebli, Daryl van Mieghem en Stefan Nijland

Opstelling  Willem  II

Timon Wellenreuther, Damil Dankerlui (46. Vurnon Anita), Fernando Lewis, Freek Heerkens, Diego Palacios, Pol Llonch, Daniel Crowley (72. Thomas Meissner), Atakan Akkaynak, Jordy Croux (46. Driess Saddiki), Fran Sol en Donis Avdijaj

Statistieken

Scheidsrechter: Christiaan Bax
Toeschouwers: 12.005
Doelpunten: Nijland (21), Driess Saddiki (49) en Lewis (89, ed)
Gele kaarten: Dankerlui, Heerkens, Palacios, Lewis en Abena
Rode kaarten: Akkaynak en Palacios (2x geel)