Wedstrijdverslag Fortuna Sittard – Willem II2018-11-28T13:06:44+00:00

Gemengde gevoelens in Sittard

Willem II was vanavond naar Zuid-Limburg afgereisd voor de ontmoeting met Fortuna Sittard. Het werd zeker voor de neutrale toeschouwer een zeer vermakelijke wedstrijd, die eindigde in een doelpuntrijke 4-4. Een wedstrijd met twee uitersten vond ook trainer Adrie Koster na afloop. “Als je vier uitgoals maakt en drie keer op voorsprong komt, dan had je deze wedstrijd over de streep moeten trekken.”

Het duel in Limburg was vanaf het begin zeer vermakelijk om naar te kijken. Beide teams speelden aanvallend, maar deze speelwijze hield wel in dat achter beide laatste linies veel ruimte ontstond. Na een kwartier spelen viel het eerste doelpunt. Wessel Dammers was bij een hoekschop slimmer dan zijn bewaker Fernando Lewis en zette met een volley de 1-0 op het scorebord. Willem II was na dit tegendoelpunt even zoekende, zeker omdat tot aan de Limburgse openngstreffer de Tricolores aardig liepen te ballen. In de 27e minuut kwam WillemII verdiend langszij, toen Ahmed El Messaoud belaagd door Fran Sol de bal in zijn eigen doel kopte. Zeven minuten later sloeg de Spanjaard zelf toe,toen hij alert reageerde en een van richting veranderde voorzet binnen kopte: 1-2. Kort voor het rustsignaal was het weer gelijk en zag de Tilburgse defensie er niet goed uit. Lewis liet zich in een persoonlijk duel met Andrija Novakovich aftroeven en de lange spits bepaalde de ruststand daarmee op 2-2.

Ook na de thee bleven beide ploegen op de aanval spelen. Willem II had negentient seconden nodig om opnieuw op voorsprong te komen. Sol controleerde ala Bergkamp een bal van achteruit, bediende Daniel Crowley en die bediende met één voetbeweging Donis Avdijaj. De rechtsbuiten gleed de bal vervolgens langs Koselev: 2-3. Tot grote frustratie van met name Sol gaf Willem II de voorsprong echter weer helemaal gemakkelijk weg. Novakovich kapte Damil Dankerlui kinderlijk uit en schoot de bal geplaatst in de lang hoek: 3-3. In de 72e minuut kwam Willem II voor de derde keer in de wedstrijd op voorsprong. Uitblinker Crowley slalomde door het Limburgse strafschopgebied en schoot de bal de 3-4 tegen de touwen, maar ook deze hernieuwde voorsprong was niet genoeg. José Rodríguez kopte dertien minuten voor het eindsignaal uit een vrije trap van Diemers 4-4 binnen. Avdijaj en Sol waren namens Willem II nog dicht bij het winnende doelpunt, maar die vijfde treffer kwam er helaas niet.

Opstelling  Fortuna  Sittard

Alexei Koselev, Alessandro Ciranni, Wessel Dammers, Branislav Ninaj, Marco Ospitalieri, Carlos Rodríguez (83. Lars Hutten), Ahmed El Messaoudi, Jorrit Smeets (59. Amadou Ciss), Lisandro Semedo (46. Lazaros Lamprou), Andrija Novakovich en Mark Diemers

Opstelling  Willem  II

Timon Wellenreuther, Damil Dankerlui, Fernando Lewis, Freek Heerkens, Diego Palacios, Elmo Lieftink, Daniel Crowley, Pol Llonch (75. Vernon Anita), Jordy Croux, Fran Sol en Donis Avdijaj

Statistieken

Scheidsrechter: Allard Lindhout
Toeschouwers: 8.537
Doelpunten: Dammers (14), El Messaouidi (27 ed), Sol (34), Novakovich (40), Avdijaj (46), Novakovich (53), Crowley (72) en Rodríquez (77)
Gele kaarten: Palacios, Croux, Avdijaj, Ninaj en Smeets