Wedstrijdverslag FC Utrecht – Willem II2019-01-28T14:50:33+00:00

In de vorige tien edities van FC Utrecht – Willem II wisten de Tricolores de winst niet mee te nemen naar Tilburg. Vanmiddag werd die negatieve statistiek doorbroken door met 0-1 te winnen in de Galgenwaard. De eerste helft was net als in Enschede matig, maar na de thee was het veldspel een stuk beter. Binnen een minuut na de rust kwam Willem II op een 0-1 voorsprong en gaf die door stug verdedigen, wat geluk, een falende thuisploeg en een aantal goede reddingen niet meer weg.

De eerste mogelijkheden waren voor de thuisploeg. Zo kreeg Jean-Christophe Bahebeck een goede schotkans na goed voorbereidend werk van Oussama Tannane. Kort daarna draaide een lage Utrechtse corner gevaarlijk in, maar de bal werd door alles en iedereen gemist. Aan de andere kant liet ook Vangelis Pavlidis zich zien. De Griekse aanwinst van Willem II kreeg de bal zomaar in zijn voeten van Joris van Overeem, maar besloot vervolgens voor eigen succes te gaan en zag de meegelopen Renato Tapia over het hoofd. Langzaam maar zeker kroop Willem II daarna wat uit de schulp, wat resulteerde in een enorme kans voor Marios Vrousai. De tweede Griek in Tilburgse dienst kreeg de bal na een voorzet van zijn landgenoot Pavlidis, maar geheel vrijstaand kopte hij de bal naast. De grootste kans van de eerste helft was eveneens een kopbal, maar Bahebeck knikte de bal namens Utrecht net naast, na een fraaie voorzet van Urby Emanuelson.

De trainer van de thuisploeg Dick Advocaat besloot halverwege om de wat flets opererende Riechedly Bazoer te wisselen voor Sander van de Streek, maar zo’n veertig seconden later stond het plotseling 0-1. Na een goede actie over links van Vrousai kwam de bal terecht bij Daniel Crowley, die de bal hard binnen schoot. Daarna werd vooral Emanuelson een paar keer gevaarlijk en om nóg meer af te dwingen bracht Advocaat opvallend genoeg niet Michiel Kramer, maar jongeling Nick Venema binnen de lijnen. Toch bleef Willem II bijzonder dreigend, niet in de laatste plaats door de entree van Alexander Isak. Hij kwam binnen de lijnen voor Pavlidis en kreeg direct na zijn entree al een grote kans. Na gepruts in de Utrechtse defensie werd de schuiver van de Zweed echter van de lijn gehaald door Timo Letschert en kort daarna leidde hij een grote kans van Vrousai in. Die kans schudde de thuisploeg wakker en zorgde voor een slotoffensief, maar de gelijkmaker zat er niet meer in, ook niet na een grote kans van Sean Klaiber in blessuretijd.

Opstelling  FC  Utrecht

David Jensen, Sean Klaiber, Timo Letschert, Willem Janssen, Nicolas Gavory, Riechedly Bazoer (46. Sander van de Streek), Joris van Overeem, Simon Gustafson, Oussama Tannane, Jean-Christophe Bahebeck (64. Nick Venema) en Urby Emanuelson (65. Othmane Boussaid)

Opstelling  Willem  II

Timon Wellenreuther, Fernando Lewis, Thomas Meißner, Jordens Peters, Freek Heerkens, Renato Tapia, Daniel Crowley (80. Vurnon Anita), Pol Llonch, Damil Dankerlui (80. Aras Özbiliz), Vangelis Pavlidis (60. Alexander Isak) en Marios Vrousai

Statistieken

Scheidsrechter: Joey Kooij
Toeschouwers: 17.256
Doelpunt: Crowley (46)
Gele kaarten: Crowley en Wellenreuther