Wedstrijdverslag Borussia Dortmund 2 – Willem II2019-01-11T13:58:32+00:00

Willem II verbleef afgelopen week op trainingskamp in Marbella. Ter afsluiting speelden de Tricolores vanmiddag een oefenwedstrijd tegen de reserves van Borussia Dortmund. De ruststand was door doelpunten van Aras Özbiliz, Kristófer Kristinsson en Alexander Isak 1-2. Maar zoals het tegen een Duitse ploeg betaamt, zat het venijn in de slotfase. Eerst was er de gelijkmaker van opnieuw Isak en in de slotminuut de winnende 3-2 van Achraf Hakimi (vrije trap). Ondanks de nederlaag een meer dan verdienstelijk resultaat, want de Duitse formatie trad met vier spelers aan die regelmatig in de hoofdmacht van Die Borussen opdraven. Aan Tilburgse zijde deden Fran Sol (ziek), Fernando Lewis (bovenbeen), Elmo Lieftink (hand), Jarno Abbel en Dons Avdjija niet mee. Ook de keepers Mattijs Branderhorst en Luuk Brand zaten niet bij de wedstrijdselectie.

Willem II speelde in het begin van de eerste helft compact, gaf verdedigend bijna niks weg en probeerde zelf waar mogelijk het Duitse doel op te zoeken. Dat resulteerde na een kwartier in de openingstreffer van Aras Özbiliz. De aanval werd opgezet door Damil Dankerlui vanaf rechts en na een mooi overstapje van Kristófer Kristinsson kon de Armeense aanvaller de 0-1 binnen werken. De voorsprong was echter van korte duur, want vijf minuten later was de stand weer gelijk. Alexander Isak slaomde door de Tilburgse defensie en drukte scorend af op het doel van Timon Wellenreuther. De Tricolores toonden echter veerkracht door tien minuten voor het rustsignaal opnieuw op voorsprong te komen. Weer was Dankerlui verantwoordelijk voor de assist en deze keer beroerde Kristinsson de bal wel, zodat beide ploegen gingen rusten met een 1-2 voorsprong voor Willem II.

Trainer Adrie Koster voerde in de rust vijf wissels door, maar de Tricolores bleven hetzelfde spelen: Compact en verdedigend weggeven aan de tegenstander. De “gastheren” hanteerden langdurig combinatievoetbal om de Tilburgse verdedigingsmuur te slechten. Naarmate de slotfase naderde moest Willem II meer en meer achteruit, want Borussia ging nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Michael Woud moest een aantal keer reddend intreden en had het geluk dat Achraf Hakimi bij een kans op de paal schoot. Toch konden de Tricolores de gelijkmaker niet voorkomen en die viel tien minuten voor tijd via een doelpunt van Alexander Isak. Maar zoals vaak gezegd wordt: Het blijven Duitsers, wist Dortmund in de slotminuut ook nog de winnende treffer te scoren. Hakimi mocht een vrije trap nemen en schoot de 3-2 eindstand achter de kansloze Woud. 

Opstelling  Borussia  Dortmund

Marwin Hitz, Alexander Isak, Abdou Diallo (46. Jeremy Toljan), Achraf Hakimi, Thomas Delaney (46. Dzenis Burnic), Shinji Kagawa, Jadon Sancho, Jacob Larsen (46. Sergio Gómez), Marius Wolf, Amos Pieper en Tobias Raschl

Opstelling  Willem  II

Timon Wellenreuther (46. Michael Woud), Justin Ogenia (46. Victor van den Bogert), Thomas Meißner, Jordens Peters, Freek Heerkens, Pol Llonch, Daniel Crowley, Vurnon Anita (46. Atakan Akkaynak), Damil Dankerlui, Kristófer Kristinsson  (46. Driess Saddiki) en Aras Özbiliz (46. Jordy Croux)

Statistieken

Scheidsrechter: 
Toeschouwers: 75
Doelpunten: Özbiliz (15), Llonch (21, eigen goal), Kristinsson (37), Isak (81) en Hakimi (90)