Voorbeschouwing

Willem II speelde zich afgelopen zondag definitief veilig door PEC Zwolle met 0-1 te verslaan. Dat werd door spelers en supporters gevierd in het MAC3Park stadion en een paar uur later dunnetjes overgedaan op een grasveld in het Geldere Heteren. Het treffen in de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen tegen Vitesse, is tevens afscheid nemen van spelers die Willem II gaan verlaten. Dat gebeurd na de wedstrijd op het podium de King's Square, naast Supporterscafé D'n Beitel. De wedstrijd zelf is naast het seizoen goed afsluiten, ook interessant voor de penningmeester aan de Goirleseweg. Winst op de Arnhemmers en gunstige resultaten op andere velden, kunnen de Tricolores zomaar vier ton meer aan TV-gelden in het seizoen 2018-2019 opleveren.

 

Vitesse (1892) maakt tot aan de winterstop een goed stabiel seizoen door, want eind december stond de equipe op de zevende plaats. Alleen in beker faalde de club behoorlijk, door in de eerste ronde na strafschoppen te verliezen van Hoofdklasser AVV Swift. In de winterstop werd bekend dat het aflopende contract van Henk Fraser niet werd verlengd en in maart werd Leonid Slutsky als nieuwe oefenmeester gepresenteerd. In het transferwindow van januari werden Vjatsjeslav Karavajev (Sparta Praag) en Bryan Linssen (Reading) naar de Gelredome gehaald. Milot Rashica (Werder Bremen) en Charlie Colkett (Chelsea, was gehuurd) verlieten Arnhem.  Na nederlagen tegen FC Utrecht (5-1), Roda JC (0-3) en NAC Breda (1-0), dreigden de Arnhemmers de play-offs mis te lopen en kwam er druk te staan op de vertrekkende trainer. Die had op 23 maart een contract getekend bij Sparta Rotterdam en drie dagen voor de ontmoeting met zijn nieuwe werkgever, werd hij op 11 april wegens tegenvallende resultaten ontslagen. Edward Sturing werd daarna naar voren geschoven om ad-interim het seizoen af te maken. Het clubicoon won van Sparta Rotterdam (7-0), FC Twente (5-0) en verloor van AZ (4-3). Door de overwinning op de Tukkers kwalificeerde Vitesse zich voor de  halve finales van de play-offs Europa League op 9 en 12 mei.

 

Voor Willem II zit de wereld er na het vertrek van Erwin van der Looi ineens heel anders uit. De Tricolores wonnen vier (PSV, FC Utrecht, De Derby en PEC Zwolle) van de zeven laatste gespeelde wedstrijden en het spel binnen de lijnen is veranderd in de stijl, zoals de achterban in Tilburg het graag ziet. Strijdbaar, aanvallend waar mogelijk, beleving bij de spelers en de "heilige" 433 formatie.

 

Bij Willem II zijn Jordens Peters (knie), Mattijs Branderhorst (bovenbeen), Thomas Meissner (kuit), Freek Heerkens (lies), Etien Velikonja (knie) en Fernando Lewis (knie) niet inzetbaar. De gasten kunnen op dit moment met een volledige fitte en schorsingsvrije selectie naar Tilburg afreizen.

 

Scheidsrechter

Siemen Mulder
 

Assistent-scheidsrechters

Erwin Zeinstra en Maarten Ketting
 

Vierde Official

Ingmar Oostrom
 

Vermoedelijke basisopstelling Willem II

FacebookTwitterYouTube
Niets van onze website mag worden overgenomen zonder bronvermelding. Foto's niet zonder schriftelijke toestemming van de fotograaf.