Voorbeschouwing

Komende zaterdag staat er voor Willem II weer een kelderduel op het programma, als er om 19.45 uur in Kerkrade wordt afgetrapt tegen Roda JC. Net als de Tricolores zijn de Limburgers slecht gestart, met nul punten uit vier gespeelde wedstrijden. 

Roda JC trok afgelopen zomer met Hidde Jurjus( PSV, gehuurd), Filip Kurto (Excelsior), Mario Engels (Śląsk Wrocław), Simon Gustafson (Feyenoord, gehuurd), Jorn Vancamp (Anderlecht, gehuurd), Tsiy William Ndenge (Borussia Mönchengladbach, gehuurd) en Jannes Vansteenkiste (FC Antwerp) nieuwe spelers aan. Maar liefst achttien spelers verlieten het Parkstad Limburg Stadion, waaronder Benjamin van Leer (Ajax) en Tom van Hyfte (Beerschot) en Jens van Son (FC Den Bosch).

Trainer Robert Molenaar zit in hetzelfde schuitje als zijn collega Erwin van der Looi, Vier gespeeld, nul punten en drie gespeelde doelpunten. Daarbij moet wel worden aangetekend dat er nederlagen werden geleden tegen Vitesse, PSV en FC Utrecht. De respectievelijke nummers twee, vijf en vier in de huidige competitiestand. Nederlaag vier was de 4-2 in de seizoensopening tegen PEC Zwolle. Een ander excuus wat de Limburgers voor de slechte start kunnen aanvoeren is het feit dat er in de eerste zeven wedstrijden vijf keer een uitwedstrijd zit. Toch blijft de nieuwe trainer van de “Koempels” vertrouwen hadden in de ingeslagen weg. “Er moet een cultuuromslag komen bij Roda JC, waarbij we vooral inzetten op gedurfd voetbal, agressieve speelwijze, maar ook verzorgd spel op de mat leggen”. Net als Willem II zag de ploeg uit Kerkrade een vrachtlading aan spelers vertrekken en daarom moeten er meerdere nieuwe aanwinsten worden ingepast. “Dat heeft even tijd nodig, maar net als de supporters ben ook ik van mening dat dit proces niet te lang moet duren. Een overwinning op Willem II kan daarbij heel zalvend werken”.

Willem II zal in het Parkstad Limburg Stadion vol gas moeten geven, want er zal een ommekeer in de prestaties moeten komen. Als we het Brabants Dagblad lezen, dan zal trainer Erwin van der Looi net als tegen ADO Den Haag weer in een 5-3-2 aantreden. De oefenmeester voert wel één wijziging door, met Freek Heerkens op de plek van Fernando Lewis. De backs moeten volgens hem in tegenstelling tot vorig weekend, met deze speelwijze wel regelmatig opkomen en de vrije ruimte op de vleugels ingaan. Hopelijk zal dat dan sneller gebeuren dan vorige week, toen er pas aanvoer kwam vanaf de zijkant, nadat er aanvallend werd gewisseld en de Tricolores met twee echte vleugelaanvallers (Azzaoui en Croux) gingen spelen.

32 keer eerder stonden beide teams in Kerkrade tegenover elkaar en Willem II wist er daarvan negen te winnen. De gastheren hielden zeventien maal de volle winst in eigen huis. De laatste Tilburgse overwinning dateert uit het seizoen 2015 – 2016, toen Erik Falkenburg, Bruno Andrade en Lucas Andersen met hun doelpunten zorgden voor een 2-3 zege.

De gastheren kunnen met een volledige fitte en blessurevrije selectie aantreden. Bij Willem II komen Asumah Abubakar (kuit) en Bartholomew Ogbeche (kruisband) niet in actie.

Scheidsrechter

Pol van Boekel

Assistent-scheidsrechters

Patrick Langkamp en Mark Strijker

Vierde Official

Ingmar Oostrom

Vermoedelijke opstelling Willem II

FacebookTwitterYouTube
Niets van onze website mag worden overgenomen zonder bronvermelding. Foto's niet zonder schriftelijke toestemming van de fotograaf.