Voorbeschouwing

Komende zondag begint de voetbalshow weer, die de Nederlandse Eredivisie heet. Willem II ontvangt in de seizoens-ouverture het Rotterdamse Excelsior, dat 115 jaar geleden werd opgericht. Het is er beide ploegen aan gelegen om een goede start te maken, want de eerste wedstrijden van dit seizoen zijn ook voor de gasten op papier zwaar. Vorig seizoen eindigde de ontmoeting in een 1-1 gelijkspel, waarbij het Tilburgse doelpunt werd gemaakt door Fran. De ploeg van Mitchell van der Gaag legde vorig seizoen beslag op een keurige twaalfde plaats en dat was de beste eindklassering sinds 1985. Voor dit seizoen is een doelstelling voor plaats 12-15 uitgesproken en voor die plekken zullen ook de Tricolores gaan strijden. Met Ali Messaoud en Anouar Hadouir staan er twee oud Willem II-ers onder contract in Kralingen. 

Excelsior beleefde een rustige voorbereiding met een trainingskamp in het Gelderse Delden. Er werden in de aanloop naar komende zondag zeven oefenwedstrijden gespeeld. Er werd gewonnen van TOGB (0-3), Heinenoord (0-1), Xerxes DZB (1-3), Go Ahead Eagles (0-2) en RKC Waalwijk (2-1) en er was minimaal verlies tegen NAC Breda (1-0) en ADO Den Haag (1-0). Excelsior trok tot nu toe met Ali Messaoud (FC Vaduz), Desevio Payne (FC Groningen), Jinty Caenepeel (FC Eindhoven), Lorenzo Burnet (Slovan Bratislava), Wout Faes (Anderlecht, is gehuurd), Zakaria El Azzouzi (Ajax, is gehuurd) zes nieuwe spelers aan. Alfredo Ribeiro (Belenenses), Bas Kuipers (ADO Den Haag), Danilo Pantic (Chelsea, was gehuurd), Elso Brito (SC Telstar), Filip Kurto (Roda JC), Henrico Drost RKC Waalwijk), Jordy de Wijs (PSV, was gehuurd), Nigel Hasselbaink (Ironi Kiryat Shmona), Terell Ondaan (BB Erzurumspor) en Warner Hahn (SC Heerenveen, was gehuurd van Feyenoord) verlieten het Van Donge & De Roo Stadion.

Trainer Mitchell van der Gaag wil graag nog enkele spelers aan zijn selectie toevoegen, die momenteel negentien spelers herbergt. De club die in het verleden het lelijke eendje was in de Eredivisie, is dat al jaren niet meer en voert een stabiel beleid. De twaalfde plaats van vorig seizoen is een gevolg van de sportieve opmars de kleinste club in Rotterdam. Dit seizoen zal de ploeg opnieuw vol aan de bak moeten om erin te blijven en dat zal moeten gebeuren zonder een aantal vertrokken en belangrijke spelers als Nigel Hasselbaink, Warner Hahn en Alfredo Ribeiro. Versterkingen zijn dus gewenst op “Woudenstein”, maar de club is daarbij afhankelijk van ontwikkelingen in de laatste weken van het transferwindow.

Willem II is net als de gasten ook nog niet klaar met uitbreiding van haar selectie. Trainer Erwin van der Looi gaf tijdens de Koningsdag aan nog op zoek te zijn naar een spits en versterkingen op het middenveld. Of hij voor die laatste positie daarmee doelde op Ben Rienstra van AZ is gissen, wel wist hij te vertellen dat er deze week meer duidelijkheid zal komen. Een goed resultaat tegen Excelsior is derhalve meer dan welkom voor Willem II, want na komende zondag wachten met FC Utrecht en Feyenoord niet de minste tegenstanders.

Elf keer eerder stonden beide teams in de Eredivisie tegenover elkaar en Willem II wist er daarvan zes te winnen, waarbij de gasten twee maal met de volle winst uit het Koning Willem II Stadion vertrokken. De laatste Tilburgse overwinning dateert uit het seizoen 2007 – 2008, toen Rydell Poepon (2x). Frank Demouge (2x), Said Boutahat en Frank van der Struijk met hun doelpunten zorgden voor een 6-0 zege.

Bij Willem II komen Asumah Abubakar (kuit) en Bartholomew Ogbeche (kruisband) niet in actie. De gasten kunnen geen beroep doen op Mike van Duinen (knie).

Scheidsrechter

Jeroen Manschot

Assistent-scheidsrechters

Charles Schaap en Erik Kleinjan

Vierde Official

Laurens Gerrets

Vermoedelijke opstelling Willem II

FacebookTwitterYouTube
Niets van onze website mag worden overgenomen zonder bronvermelding. Foto's niet zonder schriftelijke toestemming van de fotograaf.