Sinterklaas

75 kinderen (jeugdleden Supportersclub Willem II en leden Willem II Kings), vergezeld van hun ouders en in gezelschap van Kingo, zaten al ruim voor de klok van tienen klaar in de Co Adriaanse. In afwachting van de Sint, die stipt en in het bijzijn van de Feestpiet, PopstarPiet en de ZeurPiet om tien uur arriveerde. De Goedheiligman en zijn entourage werden met veel gezang welkom geheten door de kinderen en natuurlijk konden de Pieten niet achterblijven, door zelf ook een aantal liedjes (het ene wat bekender als het andere) ten gehore te brengen.

Buiten was het ondertussen grijs en guur geworden, maar binnen was de sfeer feestelijk en gezellig. Naast het dansen en zingen, was ook de Ranjaclown een middelpunt van belangstelling. Want van al dat springen, krijg je natuurlijk op een gegeven moment dorst. Rond elf uur was het moment aangebroken, waar het bij een Sinterklaasviering toch eigenlijk voor het grootste gedeelte om gaat: Het uitpakken van de kadootjes, die de Sint uit Spanje had meegenomen.

Foto’s: Toin Damen

De Ooh’s en Aah’s van kinderen (en sommige ouders) galmden door de zaal heen, want de kadootjes werden met veel verwachting ontdoen van het cadeaupapier. De kinderen beleefden dit jaar ook weer een mooie Sinterklaasviering, waarvan Bart (8) vooral de dansende Pieten het leukst vond. “Springen en zingen word ik altijd vrolijk. Stijn gaf de voorkeur aan het uitpakken van zijn cadeau en eigenlijk is dat toch wel het belangrijkste. Jelle had vooral veel lol beleefd met en aan de drie Zwarte Pieten.

Foto’s: Toin Damen

De wijzers van de klok wezen al snel de tijd van 11.30 uur aan en dat was het moment dat de Sint en zijn Pieten het Koning Willem II stadion gingen verlaten. Zijn overvolle agenda in deze periode van het jaar, betekent dat hij vandaag op nog meer adressen pakjes moet gaan bezorgen. Onder de klanken van het afscheidslied verliet hij de zaal en konden de kinderen opnieuw terugkijken op een geslaagde Sinterklaasviering.

FacebookTwitterYouTube
Niets van onze website mag worden overgenomen zonder bronvermelding. Foto's niet zonder schriftelijke toestemming van de fotograaf.