Wedstrijdverslag Willem II – VVV Venlo2019-01-03T20:41:12+00:00

Willem II heeft vanavond het nieuwe seizoen geopend met een thuisnederlaag tegen VVV Venlo. De Tricolores deden zich hiermee tekort en hadden veel meer verdiend, dan wat ze na negentig minuten kregen: 0 punten. Danny Post was met een afstandsschot de matchwinner voor de Limburgse gasten, toen hij in de eerste helft tekende voor de latere 0-1 eindstand.

De wedstrijd begon met een minuut stilte ter nagedachtenis aan de vorige maand overleden oud-Willem II-spelers Wanny van Gils en Leo Snijders. De Tricolores hadden een redelijk begin van de eerste helft, waarin Elmo Lieftink en James McGarry met afstandsschoten Lars Unnerstall tot twee reddingen dwongen. Ook op een inzet Fran Sol had de lange doelman een passend antwoord. Na de aardige openingsfase speelde het spel zich voornamelijk af op het middenveld en werden er nauwelijks uitgespeelde kansen gecreëerd. Geheel onverwacht openden de gasten de score, toen Danny Post ongehinderd mocht aanleggen vanaf twintig meter. Zijn schot verdween in de linkerbovenhoek, doelman Timon Wellenreuther: 0-1.

In de tweede helft was het eigenlijk alleen Willem II wat de klok sloeg, in haar jacht op de verdiende gelijkmaker. Het offensief leverde kansen op voor Jordy Croux (net naast), Fran Sol (kopbal) en Daniel Crowley (paal). De Tricolores hadden vooral pech, want voor hetzelfde geld waren er meerdere Tilburgse doelpunten gevallen. De grootste kans op de gelijkmaker kwam op naam van Sol, die bij de tweede paal een voorzet van Jordy Croux binnen kopte. Het stadion ontplofte van vreugde, maar videoarbiter Blom constateerde dat Fraanske de bal met zijn arm beroerd had. Het doelpunt werd daarop door scheidsrechter Dieperink afgekeurd.

Trainer Adrie Koster zei op de persconferentie tevreden te zijn over de beginfase van de wedstrijd. “We waren na het tegendoelpunt wel even zoekende, maar bleven zeker in de tweede helft druk vooruit houden. Scorend doen we vervolgens niet, zodat we nu helaas met lege handen staan en niet hebben gekregen wat we wel verdiend hadden. Maar de spelers hebben hun opdrachten naar tevredenheid uitgevoerd en die positiviteit nemen we mee naar Groningen. Maar er gingen ook dingen mis en daarmee gaan we de komende trainingen aan de slag.”

Opstelling  Willem  II

Timon Wellenreuther, Damil Dankerlui, Fernando Lewis, Freek Heerkens, Diego Palacios, Elmo Lieftink, Daniel Crowley, Pol Llonch (76. Driess Saddiki), Jordy Croux, Fran Sol en James McGarry (63. Dimitris Kolovos)

Opstelling  VVV  Venlo

Lars Unnerstall, Jerold Promes, Nils Röseler, Christian Kum, Roel Janssen, Moreno Rutten, Danny Post, Tino Susic, Peter van Ooijen (73. Jay-Roy Grot), Ralf Seuntjens (65. Johnatan Opoku) en Martin Samuelsen (88. Damian van Bruggen)

Statistieken

Scheidsrechter: Rob Dieperink
Toeschouwers: 11.800
Doelpunten: Post (21)
Gele kaarten: Kum, Post, Sol en Saddiki