Jan van den Dries

javvandendries

Mijn naam is Jan van den Dries. Ik ben in Tilburg geboren op 23 augustus 1951 en al sinds 1974 gelukkig getrouwd met Gerry van Wijk. Wij zijn de trotse ouders van drie volwassen kinderen: Esther, Anouk en Arvid. De laatste is een échte Willem II supporter die zijn vader in al zijn fanatisme is voorbijgestreefd. In het dagelijks leven werk ik momenteel voor de UNIE, een vakbond voor onderwijspersoneel. Ook daar vormt het behartigen van, soms tegenstrijdige, belangen de hoofdmoot van mijn werk. Met mijn vader kwam ik in de jaren ’60 vaak naar Willem II kijken.

Vast in mijn herinnering zit het sfeervolle oude stadion met de sintelbaan, de springbak achter het doel, de beroemde stadionklok en de zee van paraplu’s als het weer eens met bakken tegelijk uit de hemel naar beneden kwam. Bekende namen van spelers als Chris Feijt, Jan Brooijmans, Coy Koopal, Henk van Rooij en Bud Brocken, ik heb ze allemaal zien schitteren aan de Goirleseweg. Het “chocolade, pepermunt, drop en kauwgom” van de snoepverkopers op de tribunes galmt nog steeds na in mijn oren als ik aan die bijzondere en nostalgische tijd moet terug denken. In het midden van de jaren zeventig ben ik Willem II een tijdje uit het oog verloren, maar de liefde laaide weer in alle hevigheid op toen de club in 1987 na drie seizoenen op het tweede plan terug naar de Eredivisie promoveerde. Vanaf dat jaar was ik weer “verkocht” en verknocht aan mijn club en dat werd in de jaren negentig natuurlijk alleen maar erger toen Arvid een Willem II supporter werd en de successen toenamen met als hoogtepunten de Europese wedstrijden voor de UEFA Cup en Champions League.

Ik hoop ook dit seizoen als voorzitter een positieve bijdrage te leveren aan het werk van de Supportersclub Willem II. Da’s goed voor de supporters van deze mooie club, maar ook voor de club Willem II zelf!

FacebookTwitterYouTube
Niets van onze website mag worden overgenomen zonder bronvermelding. Foto's niet zonder schriftelijke toestemming van de fotograaf.