FC de Rebellen

Het waren misschien niet de allerbeste voetballers van Nederland, ook niet de meest succesvolle, maar saai was het in elk geval nooit rond de velden met mannen als John de Wolf, Andy van der Meijde, Glenn Helder en Marcel Meeuwis in de buurt. Inmiddels zijn de voetbalschoenen al een tijdje opgeborgen en is het stadion verruild voor het theater, waar ze onder de verzamelnaam FC De Rebellen het publiek vermaken met sappige anekdotes en hilarische verhalen uit hun spelerscarrières.

Bijna 500 Willem II supporters en andere voetballiefhebbers waren 31 maart naar het Willem II stadion gekomen voor een gezellige voetbalavond, zonder dat er een wedstrijd van de Tricolores werd gespeeld. De enige spelers die aantraden, of beter gezegd aan het woord kwamen, was de selectie van FC Rebellen. De vier voormalige profvoetballers vermaakten het publiek met weergaloze anekdotes uit de kleedkamer, het stadion en de wereld van het profvoetbal. Maar ook verhalen over verslaving en de mindere kanten van de voetballerij. Daarbij werd geen blad voor de mond genomen en het kwartet schroomde er ook niet voor, om zichzelf op de hak te noemen en zonder enige reserve gebeurtenissen uit hun leven buiten de lijnen te delen.

Andy van der Meijde vertelde over de donkere momenten in zijn loopbaan en werd bekend dat de “verslaving” van voormalig Feyenoorder John de Wolf tuinieren te zijn. De verdediger van weleer was buiten het veld trouwens niet vies van een “geintje” en dat hij Regi Blinker tot slachtoffer maakte van de typische voetbalhumor. Een heuse “gewapende” roofoverval op het huis van de aanvaller was door hem in scene gezet, waarbij het aan het einde van de klucht bij Blinker dun door de broek liep. Achteraf had de Wolf wel een beetje spijt van de “grap”, maar daarnaast bekende hij ook geen spijt te hebben van zijn charge op  FC Twente speler Prince Polley in het seizoen 1992 – 1993 . Op snelheid werd hij destijds net geklopt door de kleine Ghanees, die als “beloning” op de brancard belandde.

Tegen het einde van het eerste gedeelte van het optreden van de Rebellen, kon het publiek interactief deelnemen aan een quiz. Door middel van gele en rode kaarten werden er een aantal vragen gesteld. In de finale waren er zes duo’s die gingen strijden voor de hoofdprijs (kaarten voor een thuiswedstrijd van Willem II). Daarbij bleek later dat deze leden van het winnende duo tegen elkaar moesten met de laatste vraag van de quiz. De “verliezer” mocht aan het rad draaien en dat betekende dat er een gedeelte van zijn baard werd “afgeschoren” door Marcel Meeuwis.

In de tweede helft van de voorstelling, werd John de Wolf onder handen genomen op de massagetafel. Ook Tilburger en Willem II supporter Leo Alkemade nam de microfoon ter hand en maakte het publiek deel uit van zin anekdotes uit de voetballerij. Nadat de voorstelling toog het publiek naar de tweede etage van het stadion voor de feestavond. Zanger Frank Smeekens trad op en de avond werd muzikaal omlijst door de Tilburgse DJ Calvin. Naar verluidt de laatste bezoeker rond de klok van twee uur in de nacht het licht uit.

Het Bestuur van de Supportersclub Willem II wil alle bezoekers van de voorstelling bedanken voor hun komst en daarbij gaat een speciaal dankwoord uit naar de sponsoren, die mede deze avond hebben mogelijk gemaakt:

FacebookTwitterYouTube
Niets van onze website mag worden overgenomen zonder bronvermelding. Foto's niet zonder schriftelijke toestemming van de fotograaf.