Wedstrijdverslag FC Groningen – Willem II2019-05-16T09:12:30+00:00

Willem II heeft vanavond de eerste punten van het seizoen binnen gehaald, door in het Hoge Noorden met 0-1 te winnen van FC Groningen. In een wedstrijd met weinig kansen, maar met een stabiele achterhoede, was Daniel Crowley met een prachtig afstandsschot de matchwinner.

De verwachting was dat de thuisploeg als een raket uit de startblokken zou komen, gezien hun pijnlijke nederlaag in de eerste competitieronde tegen Vitesse. Niets was echter minder waar, want buiten mogelijkheden van Ritsu Doan en Tom van Weert kwamen de gastheren niet. Daniel Crowley brak de ban voor de Tricolores, door in de 34e minuut van buiten de zestien de bal hard in de kruising te schieten: 0-1. Aan de andere kant moest Timon Wellenreuther met een fraaie duik de gelijkmaker voorkomen en ook een schot van Tom van Weert trof geen doel.

In het begin van de tweede helft had Willem II weinig te vrezen van de ploeg van Danny Buijs, maar daar kwam na een kwartier verandering in. De gastheren gingen met veel overgave op zoek naar de gelijkmaker. Adrie Koster antwoordde direct om Willem II op haar beurt nog meer druk te laten zetten, door James McGarry op de vleugel te vervangen voor een echte linksbuiten in de persoon van Donis Avdijaj. Door deze wisseling en het al eerder inbrengen van Aras Özbiliz wisten de Tricolores enkele kansen te creëren, maar hieruit kwamen helaas geen doelpunten voort. In de blessuretijd kwam Willem II goed weg, omdat Tom van Weert verzuimde een zeldzaam slippertje in de Tilburgse defensie af te straffen.

Opstelling  FC  Groningen

Sergio Padt, Mike te Wierik, Samir Memišević, Deyovaisio Zeefuik, Django Warmerdam, Tom van de Looi (72. Tim Freriks), Adjan Hrustic, Jesper Drost (46. Uriel Antuna), Ritsu Doan, Mimoun Mahi (46. Ahmad Moreira)en Tom van Weert

Opstelling  Willem  II

Timon Wellenreuther, Damil Dankerlui, Fernando Lewis, Freek Heerkens, Diego Palacios, Pol Llonch, Daniel Crowley, Atakan Akkaynak (78. Driess Saddiki), Jordy Croux (46. Aras Özbiliz), Fran Sol, James McGarry (64. Donis Avdijaj)

Statistieken

Scheidsrechter: Jeroen Manschot
Toeschouwers: 15.600
Doelpunten: Crowley (34)
Gele kaarten: Llonch en Moreira