Willem II supporters pakken met awayday @ home groots uit tijdens Ajax – Willem II

//Willem II supporters pakken met awayday @ home groots uit tijdens Ajax – Willem II

Willem II supporters pakken met awayday @ home groots uit tijdens Ajax – Willem II

Het Supporterscollectief van Willem II heeft besloten dit jaar niet af te reizen naar Amsterdam om de ploeg te ondersteunen in de uitwedstrijd tegen Ajax. In overleg met Willem II is besloten dat er geen kaarten voor het uitvak worden verkocht. Daarvoor in de plaats komt een mega-event in het Koning Willem II Stadion op vrijdag 6 december waar alle supporters gratis naartoe kunnen. Ook dit evenement organiseren de supporters samen met Willem II.

De reden van de boycot: de wijze waarop uitspelende supporters worden ontvangen in Amsterdam. Vorig jaar bereikte dit een dieptepunt en werden supporters met valse voorwendselen en redenen urenlang opgesloten op het perron in Amsterdam. Maar ook de jaren daarvoor ging het vaak mis. Beveiligers die supporters aanvielen, undercover agenten die onnodig om zich heen begonnen te meppen zijn eerder regel dan uitzondering. Oftewel: geen prettige omstandigheden om een gezellige voetbalavond te beleven. Voor het Supporterscollectief, bestaande uit alle supportersgeledingen van Willem II, is de maat daarom vol.

Maar uiteraard hebben de verschillende supportersgroeperingen gekeken naar een passende oplossing. Daarom organiseren ze een mega-event in eigen stadion op vrijdag 6 december. Er staat een gigantisch scherm voor de KingSide waarop supporters de wedstrijd kunnen zien. Ook voor een mooie randprogrammering heeft de organisatie gezorgd:

– 18:45 uur: stadion open
– 19:00 – 19:30 uur: Frank van Etten.
– 19:30 – 20:15 uur: DJ JEMATTHY
– 20:15 uur: eerste helft Ajax – Willem II op groot scherm
– 21:00 uur: rust en loting KFL Supporterstoernooi met oud Willem II speler
– 21:15 uur: tweede helft Willem II – Ajax op groot scherm
– 22:00 uur: einde wedstrijd
– 22:00 – 22:45 uur: afterparty op de KingSide met DJ Bram Verschuren

Daarmee hoopt de organisatie op een drukte van jewelste en kunnen supporters dit jaar een extra thuiswedstrijd beleven. Een awayday @ home; die wil jij toch meemaken?

2019-11-05T11:01:39+00:00