Presentatie thuis- en uitshirt seizoen 2018 – 2019

Maandagavond 18 juni presenteerde Willem II op het voorplein van het Koning Willem II Stadion het thuis- en uitshirt voor het komende seizoen. Met medewerking van supporters werd er een promo opgenomen en ook werd er geflitst voor een fotoshoot. De look van het uitshirt is grotendeels en in samenwerking met Robey ontworpen door supporters, waaronder Tilburg Tifosi en De Kruikenzeiker. De afbeeldingen en teksten op beide shirts refereren aan Koning Willem II, Tilburg en het clublied van de Tricolores.

Willem II ontwikkelde de tenues in samenwerking met Robey Sportswear, De Kruikenzeiker, Tilburg Tifosi en enkele andere zeer betrokken supporters. De Kruikenzeiker: “Op uitnodiging van Willem II zijn we begin vorig seizoen om tafel gegaan over de tenues. Willem II gaf ons de vrijheid met ideeën en zelfs ontwerpen te komen. We hebben onder elkaar gezet waar een mooi tenue voor ons aan moet voldoen en zijn aan de slag gegaan. Rekening houdend met de stijl van Robey en een aantal wensen van Willem II zijn we tot deze ontwerpen gekomen.”

Donkerblauw-zwart uitshirt

“Met haar donkere horizontale banen hebben we een krachtig uitshirt gemaakt waar onze ‘stoere kerels’ mee voor de dag kunnen komen buiten Tilburg. Op de zijkant van het uitshirt staat heel subtiel het hoofd van Koning Willem II, waarmee we de link leggen tussen onze club en de stad Tilburg.”

Details in goud

‘De details op beide shirts zijn van hetzelfde ‘koninklijke’ goud dat we kennen uit ons clublogo. De tekst in de kraag luidt “Denk aan je roem en glorie”, wat uiteraard verwijst naar misschien wel de mooiste regel uit ons clublied. Op beide shirts is de tekst in de kraag gedrukt in het oer-Tilburgse lettertype ‘TilburgsAns’, een kunstproject waarin het karakter van de stad omgetoverd is tot een lettertype met bijpassende iconen. Uiteraard prijkt achterop het shirt, onder de kraag, ook weer het Tilburgse stadslogo. Dit alles maakt dat deze shirts onze meest Tilburgse shirts ooit zijn. Shirts die door supporters, voor supporters bedacht zijn.”

Inschrijven

Sta je te springen om een shirt te bestellen? Dat kan vanaf nú in onze webshop! De shirts worden op z’n vroegst op woensdag 1 augustus per post verstuurd. In de fanshop zijn de nieuwe tenues vanaf Koningsdag (zaterdag 4 augustus) verkrijgbaar. Mochten wij tegen die tijd nog geen nieuwe hoofdsponsor hebben, dan is het mogelijk om deze naderhand geheel gratis op het shirt te laten bedrukken. Als er op tijd een nieuwe hoofdsponsor is, wordt deze indien mogelijk al van tevoren aangebracht op het shirt.

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FacebookTwitterYouTube
Niets van onze website mag worden overgenomen zonder bronvermelding. Foto's niet zonder schriftelijke toestemming van de fotograaf.