Jong Willem II haalt kampioenschap binnen

Beide ploegen begonnen aftastend aan de wedstrijd, waardoor er in de eerste twintig minuten weinig werd gecreëerd. Als er al een team in aanvallend opzicht iets ondernam, waren het de Tricolores. De eerste kansen van betekenis waren echter wel voor de thuisploeg, waardoor Wessel Sprangers een aantal keren redding moest brengen. Dirk Pijnenburg tekende voor de enige kans voor rust namens de Beloften, maar zijn kopbal ging net over. Beide ploegen gingen rusten met 0-0 en dat was ook de ruststand bij Jong Roda JC - Jong PEC Zwolle.
In de tweede helft ging Jong Willem II op zoek naar een doelpunt, want een gelijkspel was kijkende naar de ontwikkelingen in Kerkrade niet genoeg. Er kwamen mogelijkheden voor Kristófer Kristinsson en Emre Bostanci, terwijl Jeremy Cijntje namens de gastheren over schoot. In de 57e minuut kwamen de Tricolores op voorsprong door een doelpunt van Emre Bostanci. Daarmee was het eerste deel van de missie uitgevoerd voor Willem II. Tien minuten voor tijd kwam er slecht nieuws vanuit Limburg, waar concurrent Jong PEC Zwolle ook op voorsprong was gekomen. Dat slechte nieuws duurde maar even, want een minuut later kwam Jong Roda JC langszij. Omdat de wedstrijd in Kerkrade in 1-1 was geëindigd, konden spelers en staf van de Tricolores feest vieren na het laatste fluitsignaal. De ploeg van de trainers Tini Ruijs en Edwin Linssen zijn kampioen en promoveren daardoor naar de Reservecompetitie Poule B. Een meer dan prima prestatie voor een team, dat vanavond vijf spelers van Willem II O19 in de basis had staan en ook nog vijf wisselspelers van het oudste jeugdteam op de bank had zitten.
Opstelling  Jong  Willem  II

Wessel Sprangers, Dirk Pijnenburg, Lex van Dijk, Luuk Wouters, Dylan Ryan, Pieter Bogaers, Koen Wesdorp, Haji Adoma, Kristófer Kristinsson, Emre Bostanci en Asumah Abubakar
De ploeg van de trainers Tini Ruijs en Edwin Linssen is kampioen en promoveren daardoor naar de Reservecompetitie Poule B. Een meer dan prima prestatie (dit seizoen ook halve finale beker gehaald) voor een team, dat dit seizoen veel heeft gespeeld met jeugdspelers en vanavond vijf spelers van Willem II O19 in de basis had staan. Ook zaten er nog eens vijf wisselspelers van het oudste jeugdteam op de bank had.


Verslag: Henk van Meel
Foto's: Ruud Rovers

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FacebookTwitterYouTube
Niets van onze website mag worden overgenomen zonder bronvermelding. Foto's niet zonder schriftelijke toestemming van de fotograaf.