Reactie supportersgroepen op vertrek van de Looi

De vijf supportersgroeperingen van Willem II (Supportersclub, KingZine, Vak E, Tilburg Tifosi en KS ’79) hebben kennisgenomen van het besluit van Erwin van de Looi om per direct te vertrekken bij Willem II.

Nadat op dinsdag het statement is uitgebracht, waarin het gezamenlijk vertrek van Erwin van de Looi werd geëist, hebben wij talloze, veelal begripvolle, reacties ontvangen. Laten wij voorop stellen dat het nooit en te nimmer ons doel is geweest om personen te beschadigen. Wij betreuren het juist dat wij genoodzaakt waren om de kwestie zo op de spits te drijven. De directie van Willem II heeft onvoldoende oog gehad voor de sluimerende onvrede die heerste onder supporters én sponsors. Onvrede over het optreden en reageren van de hoofdtrainer. Onvrede met name over het spel dat mijlenver afstaat van de kernwaarden van Willem II. Er werd te veel blind gestaard op de positie op de ranglijst. Deze sluimerende onvrede moest op enig moment tot uitbarsting komen. Dat is dinsdag gebeurd. Dit heeft vanochtend geleid tot het onvermijdelijke vertrek van Erwin van de Looi.

Met diverse aangekondigde acties hebben wij laten blijken dat de situatie ons menens is. Deze acties waren echter geen doel, maar een middel. Nu het doel is bereikt, zullen de middelen ook niet meer worden ingezet. Zoals altijd scharen wij ons vanaf nu 100% achter de spelersgroep. Wij gaan samen Willem II in de eredivisie houden. Zaterdag zorgen wij voor een kolkende KingSide en de resterende uitwedstrijden zullen wij de uitvakken tot de nok toe vullen, zoals we afgelopen jaren steeds hebben gedaan. Allemaal voor ons uiteindelijke, gezamenlijke doel: Eredivisieschap voor Willem II!

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FacebookTwitterYouTube
Niets van onze website mag worden overgenomen zonder bronvermelding. Foto's niet zonder schriftelijke toestemming van de fotograaf.