Supportersclubs geven duidelijk signaal af aan KNVB

Op initiatief van de Supportersvereniging Vitesse hielden de Supportersverenigingen van alle Nederlandse clubs op 5 augustus een protestactie tijdens de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tussen Feyenoord en Vitesse. Alle 18 eredivisieclubs waren als protest in het uitvak aanwezig bij de Johan Cruijff Schaal. Namens elke Eredivisieclub namen twee afgevaardigden plaats in het uitvak van De Kuip, gekleed in het thuisshirt van hun club.

Het protest gebeurde in een verder leeg uitvak uit onvrede over het ontvangen van slechts 1200 kaarten van de KNVB, het wegstoppen van de Vitesse supporters in het uitvak in een door de KNVB georganiseerde wedstrijd en het opleggen van een verplichte buscombi.

Zonder supporters geen voetbal

Alle Supportersverenigingen (namens Willem II waren secretaris Fons de Kok en lid Hannie van Iersel aanwezig) hebben zich solidair verklaard en werkten mee in de vorm van een gezamenlijk statement rond de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Bij de supporters van alle clubs in de Eredivisie leeft het besef dat het onrecht dat de KNVB de Arnhemse supporters dit seizoen aan doet, hen in toekomst ook kan treffen, mocht hun club de KNVB beker winnen.

De supporters in het uitvak toonden een protestdoek met de tekst Zonder Supporters geen Voetbal, waarop verder alle logo’s van de Eredivisieclubs stonden, waarvan de SV’s zich solidair hadden verklaard. De supporters van alle clubs gaven daarbij een duidelijk signaal af richting de KNVB, die verantwoordelijk is voor het organiseren van de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal. Die door haar maatregelen de supporters van Vitesse dit jaar ernstig tekort heeft gedaan. Daarnaast was de boodschap aan de voetbalbond, dat herhaling hiervan bij andere clubs de komende jaren niet zal worden geaccepteerd.

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FacebookTwitterYouTube
Niets van onze website mag worden overgenomen zonder bronvermelding. Foto's niet zonder schriftelijke toestemming van de fotograaf.