Willem II trekt doelman Timon Wellenreuther aan

Doelman Timon Wellenreuther maakt de overstap van Schalke ’04 naar Willem II. De 21-jarige Duits jeugdinternational tekende vanmiddag een contract voor twee seizoenen, waarna de club de optie heeft om zijn contract met één jaar te verlengen.

Wellenreuther maakte in 2015 in zijn eerste jaar bij Die Königsblauen zijn Bundesliga-debuut tegen Bayern Munchen. In dat seizoen stond hij achtmaal in competitieverband onder de lat én keepte hij tijdens het tweeluik in de achtste finale van de Champions League tegen Real Madrid. Het seizoen erna werd hij uitgeleend aan het Spaanse RCD Mallorca, waar hij tot 33 wedstrijden kwam. Afgelopen seizoen maakte de 1.88 meter lange Wellenreuther, die bij Willem II met nummer 1 gaat spelen, als derde keeper weer deel uit van de selectie van de ploeg uit Gelsenkirchen.

Wellenreuther: “Omdat ik speeltijd wil krijgen, heb ik besloten mijn vleugels uit te slaan. Mijn tijd in het buitenland bij Mallorca is me erg goed bevallen, dus ik ben zeer blij dat ik naar Nederland en naar Willem II ga. Een nieuwe omgeving en andere cultuur doet me goed.” Voordat de doelman met de Tricolores aan het nieuwe seizoen begint, heeft hij nog andere plannen. “Ik ga eerst van mijn vakantie genieten en daarna op zoek naar een woning. Het liefst één in het centrum van de stad.”

“Timon is pas 21 jaar en dat hij de keeper van Jong Duitsland is, zegt genoeg over zijn kwaliteiten en talent’, vertelt technisch manager Joris Mathijsen. ‘We hebben hem in principe naar Tilburg gehaald als eerste doelman, al begint hij in de voorbereiding zoals alle spelers gewoon op nul en zal hij zich moeten bewijzen.”

Bron en foto: Willem II

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FacebookTwitterYouTube
Niets van onze website mag worden overgenomen zonder bronvermelding. Foto's niet zonder schriftelijke toestemming van de fotograaf.