Wedstrijdverslag Willem II – Spakenburg2018-12-21T14:12:55+00:00

Willem II heeft zich woensdagavond geschaard bij de laatste zestien clubs in het TOTO KNVB-bekertoernooi. De Tilburgers lieten zich in de tweede ronde in het eigen Koning Willem II stadion niet verrassen door de amateurs van SV Spakenburg: 5-0.

Al direct gaf Willem II aan dat er voor de “Blauwen” uit het voormalige vissersdorp niks te halen zou zijn in Tilburg. De thuisclub trad op volle oorlogssterkte aan, met “beker-keeper” Mattijs Branderhorst en publiekslieveling Jordens Peters, die na bijna een jaar revalideren zijn rentree in de basiself maakte. Het duurde negen minuten voordat het eerste verschil op het scorebord kwam. Fran Sol ontving de bal van Donis Avdijaj, speelde zich handig voorbij Spakenburg-keeper Jordy Deckers en tikte binnen: 1-0. Een kwartier later waren de illusies voor Spakenburg op een bekersensatie wel zo’n beetje verdwenen toen Daniel Crowley het op zijn heupen kreeg, zich al wroetend door de verdediging van de bezoekers soleerde en de 2-0 liet aantekenen. Sol had even later de marge kunnen vergroten maar zag zijn inzet van dichtbij geblokkeerd door Deckers. Spakenburg stelde er in de eerste helft welgeteld twee kansen tegenover. Een schot van Philip Ties werd door Branderhorst gepareerd en ook Kevin Sterling stuitte op de Tilburgse keeper.

De tweede helft was vooral een formaliteit, zeker na twee snelle doelpunten van Avdijaj (53e en 56e minuut). Sol bepaalde tien minuten voor tijd de eindstand op 5-0. De in de 75e minuut ingebrachte (officiële) debutant Victor van den Bogert had in dit laatste doelpunt nog een leuk aandeel via het voorafgaande een-tweetje dat hij met Avdijaj aanging.

Opstelling  Willem  II

Mattijs Branderhorst, Damil Dankerlui (58. Jordy Croux), Freek Heerkens, Jordens Peters, Diego Palcaios, Vurnon Anita (64. Kristófer Kristinsson), Daniel Crowley, Driess Saddiki, Pol Llonch (75. Victor van den Bogert), Donis Avdijaj en Fran Sol

Opstelling  SV  Spakenburg

Jordy Deckers, Cendrino Misidjan (65. Rida Najib), Barry Beijer, Tom van der Neut, Nathaniel Will, Tom Menting, Youri Koelewijn (46. Jasper Beekhuis), Nick de Bondt, Philip Ties, Kevin Sterling (46. Armend Selimi) en Olaf van der Sande

Statistieken

Scheidsrechter: Edwin van de Graaf
Toeschouwers: 8.931
Doelpunten: Sol (9 en 81), Crowley (24) en Advjijaj (53 en 59)
Gele kaarten: Will