Wedstrijdverslag Willem II – AFC2018-12-19T13:09:52+00:00

Willem II heeft zich vanavond geplaatst voor de kwartfinale van het bekertoernooi. Tweede-divisionist AFC werd met 3-0 aan de kant gezet en die stand was al bereikt bij het rustsignaal. De koploper van de Tweede Divisie stelde teleur, zeker nadat ze eerder Telstar en TOP Oss hadden uitgeschakeld. De tweede helft had net zo goed per e-mail afgedaan kunnen worden. De Tricolores deden met hun veldspel niet aan klantenbinding, waarbij Donis Avdijaj in de slotfase ook nog eens een domme en onnodige gele kaart incasseerde. De Amsterdammers kwamen nauwelijks in de buurt van de Tilburgse zestien, gooiden te vaak de botte bijl erin om hun voetballende onmacht te “compenseren”.

Na een vroege schrik, AFC-aanvaller Yordi Teijsse dook gevaarlijk op voor het Tilburgse doel, was het Willem II dat al in de eerste helft via zijn drie aanvallers het pleit beslechtte. Donis Avdijaj brak in de 18e minuut na een steekpass van Daniel Crowley de ban. Fran Sol verdubbelde in de 37e minuut de marge door een strafschop te benutten. Aras Özbiliz tekende niet veel later met een fraai schot voor de derde Tilburgse treffer.

In de tweede helft viel er weinig te beleven en deed Willem II absoluut niet aan klantenbinding. Voor AFC, dat in de vorige rondes Telstar en TOP Oss had verrast, restte niets anders dan het jagen op een eervol afscheid van het nationale bekertoernooi. De Amsterdamse club slaagde niet in die missie. Een eretreffer was de koploper van de Tweede Divisie niet gegeven. Het bekeravontuur eindigde in de achtste finale. Willem II, dat in de persoon van Sol verzuimde de marge te vergroten, staat in de kwartfinale.

Opstelling  Willem  II

Timon Wellenreuther, Fernando Lewis, Freek Heerkens, Thomas Meißner, Diego Palacios (46. Damil Dankerlui), Vurnon Anita (67. Atakan Akkaynak), Aras Özbiliz (62. Jordy Croux), Pol Llonch, Donis Avdijaj, Fran Sol en Daniel Crowley

Opstelling  AFC

Patrick Zonneveld, Derre Kwee (75. Moiz Da Silva), Jihan Kulhan (88. Tiemen van Hezel), Milan Hoek, Raily Ignacio, Yordy Teijsse), Melvin Grootfaam, Tim Linthorst, Kenny Teijsse, Fouad Belarbi (46. Matthijs Jesse) en Jonathan Richard

Statistieken

Scheidsrechter: Stan Teuben
Toeschouwers: 8.506
Doelpunten: Avdijaj (18), Sol (37, pen) en Özbiliz (39)
Gele kaarten: Avdijaj. Grootfaam, Linthorst, K. Teijsse en Richard