Wedstrijdverslag FC Volendam – Willem II2018-12-19T09:37:27+00:00

Willem II heeft vanavond de tweede ronde van het bekertoernooi. FC Volendam werd in het Kras Stadion met 1-2 verslagen en de uitslag was terecht. De Tricolores hadden een bliksemstart, door binnen vijf minuten op voorsprong te komen. Willem II had daarna het initiatief en kreeg enkele mogelijkheden. Toch sloop er ook wat gemakzucht en vlak voor rust kreeg men daarvoor de rekening gepresenteerd in de vorm van de Volendamse gelijkmaker. Na de rust stelde Willem II snel orde op zake met een nieuwe voorsprong en kreeg het ook de controle weer terug. Toch bleef de concentratie niet altijd aanwezig aan Tilburgse zijde en in de slotfase leek de thuisploeg opnieuw gelijk te maken. Mattijs Branderhorst verhinderde met een puike redding de 2-2 en daarmee een verlenging met mogelijk strafschoppen. Komende zaterdag zitten de Tricolores in de koker bij de loting en weten wie de volgende tegenstander in de beker zal zijn.

Het duel was vier minuten onderweg, toen Willem II de openingstreffer op het scorebord zette. Donis Avdijaj scoorde de 1-0 na een assist van Daniel Crowley, die zichzelf na een technisch hoogstandje had vrij gespeeld. Het vroege openingsdoelpunt nodigde uit voor een monsterscore tegen de wijdbroeken, die zich massaal terug trokken op eigen helft. De Tricolores konden daarom het wedstrijd bepalen en enkele kleine kansjes creëren. Met name Jordy Croux was op de rechtervleugel erg actief, maar uit zijn voorzetten wist met name Fran Sol (nog) niet te scoren. De gastheren konden slechts één keer gevaarlijk worden voor het Tilburgse doel, maar van dichtbij schoot Enzo Stroo net naast. Aan de andere kant waren er meerdere mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden, maar doelman Mitchel Michaelis met reddingen hield zijn doel schoon. Na ruim een half uur kreeg ook de thuisploeg kansen, maar Mattijs Branderhorst hield op zijn beurt de boel schoon. In de 42e minuut had hij echter geen antwoord op een afstandsschot van  Martijn Kaars: 1-1. Dat was tevens de ruststand waarmee beide teams de kleedkamer opzochten.

Net als voor rust startte Willem II ook de tweede helft goed. Fran Sol tekende voor de 1-2, nadat hij een afgemeten voorzet van Avdijaj binnen werkte. De gastheren waren van slag door deze achterstand en dat leverden de Tricolores een aantal mogelijkheden op. Omdat Willem II weigerde om de wedstrijd met een derde doelpunt op slot te gooien, bleef Volendam hoop houden op de gelijkmaker en daarmee de verlenging af te dwingen. En dat gebeurde bijna ook nog toen Robin Schouten vlak voor tijd een rebound leek binnen te schieten. Branderhorst wilde echter op tijd naar huis en voorkwam met een reflex de gelijkmaker. Daarna was het over voor de thuisploeg en kon Willem II gecontroleerd het restant van de wedstrijd uitspelen.

Opstelling  FC  Volendam

Mitchel Michaelis, Robin Schouten (89. Teije ten Den), Marco Tol, Darryl Baly, Mohamed Betti, Kevin Visser, Martijn Kaars, Nick Runderkamp (81. Rodney Antwi), Enzo Stroo, Boy Deul (88. Jari Vlak) en Anthony Berenstein

Opstelling  Willem  II

Mattijs Branderhorst, Damil Dankerlui, Fernando Lewis, Freek Heerkens, Diego Palacios, Elmo Lieftink (46. Vurnon Anita), Daniel Crowley, Pol Llonch (75. Atakan Akkaynak), Jordy Croux (64. Thomas Meissner), Fran Sol en Donis Avdijaj

Statistieken

Scheidsrechter: Siemen Mlder
Toeschouwers: 1.607 (waaronder 400 Willem II supporters in het uitvak)
Doelpunten: Avdijaj (4), Kaars (42) en Sol (48)
Gele kaarten: Bäly