Wedstrijdverslag FC Twente – Willem II2019-01-25T11:26:51+00:00

Willem II heeft zich in een koude Grolsch Veste door een 2-3 zege op FC Twente gekwalificeerd voor de halve finale van het bekertoernooi. De eerste helft was van beide kanten soms het aanzien niet waard, met af en toe kleine kansjes voor beide doelen. Na de thee kwam de wedstrijd pas los, met uiteindelijk vijf doelpunten. De gastheren kwamen twee keer op voorsprong als gevolg van misverstanden in de Tilburgse defensie, maar even zoveel keer toonden de Tricolores veerkracht door twee keer op gelijke hoogte te komen. Kristófer Kristinsson die afgelopen zondag een ongelukkige Derby speelde, nam in de slotfase met zijn winnende treffer sportieve “wraak” te nemen.

Na een weinig verheffende eerste helft ging het na rust wel los in Enschede. Daarvoor stichtte Aitor Cantalapiedra wat gevaar in het Tilburgse strafschopgebied en werd Twente-keeper Joël Drommel tot enkele reddingen gedwongen, maar van groot spektakel was nog geen sprake. In de tweede helft was het binnen tien minuten al raak. Niemand zette zijn lichaam tegen een vrije trap van Cantalapiedra, waardoor de bal in het doel belandde: 1-0. Willem II kwam vervolgens al snel weer op gelijke hoogte en had daar wat geluk bij nodig. Een poging van Fernando Lewis werd van richting veranderd, waardoor Drommel kansloos was. Terwijl ze bij de bezoekers de treffer nog aan het vieren waren, sloeg Cantalapiedra aan de andere kant weer toe. De Spanjaard won een duel, dribbelde het strafschopgebied in en schoot met zijn linkervoet raak in de verre hoek.

Weer hield Twente de voorsprong echter niet vast. Willem II maakte met nog een kwartier op de klok voor de tweede keer gelijk. Daniel Crowley gaf vanaf de linkerflank voor en uiteindelijk kwam de bal voor de voeten van Vangelis Pavlidis. De twintigjarige Griek maakte, na zijn invalbeurt tegen NAC Breda van afgelopen zondag, tegen Twente zijn basisdebuut en bekroonde dat met een goal: 2-2. Doordat Twente zich na het twee keer behalen van een voorsprong toch kwetsbaar toonde, rook Willem II de kans. Marios Vrousai, de andere nieuweling uit Griekenland in Tilburgse dienst, vond vanaf de rechterkant invaller Kristófer Kristinsson, die met zijn hoofd voor de eerste voorsprong van Willem II van de avond zorgde. Twente had daar niet meer van terug, ondanks een slotoffensief.

Opstelling  FC  Twente

Joël Drommel, Nacho Monsalve, Christian González, Peet Bijen, Ricardinho Ferreira da Silva, Wout Brama, Javier Espinosa, Matthew Smith, Aitor Cantalapiedra, Jari Oosterwijk (81. Tom Boere) en Tim Hölscher (25. Alexander Laukart

Opstelling  Willem  II

Timon Wellenreuther, Fernando Lewis, Freek Heerkens, Thomas Meißner (74. Kristófer Kristinsson), Damil Dankerlui, Pol Llonch, Daniel Crowley, Renato Tapia, Aras Özbiliz (75. Vurnon Anita), Vangelis Pavlidis en Marios Vrousai

Statistieken

Scheidsrechter: Jochem Kamphuis
Toeschouwers: 19.560
Doelpunten: Cantalapiedra (54), González (62, ed), Cantalapiedra (63), Pavlidis (76) en Kristinsson (86)
Gele kaarten: Llonch, Heerkens en Monsalve