Revolution Slider Error: Slider with alias sint-header not found.
Maybe you mean: 'home juist' or 'bowlingavond-1' or 'jeugdbingo-1' or 'jeugdbingo-2' or 'kamperen-1' or 'kamperen-2'
Sinterklaas2018-08-06T02:49:23+00:00

Sinterklaas

Ruim 80 kinderen (jeugdleden Supportersclub Willem II en leden Willem II Kings), vergezeld van hun ouders en in gezelschap van Kingo, zaten afgelopen zondag klaar in de Co Adriaanse Zaal. Feestpiet, PopstarPiet, ZeurPiet en de kinderen verwelkomden De Goedheiligman, maar die liet enige tijd op zich wachten en arriveerde wat later als het geplande tijdstip van 10.00 uur. Maar onder de klanken van het Grote Zwarte Pieten Lied arriveerde Sinterklaas dan eindelijk en hij liet gelijk weten weer heel blij te zijn om bij Willem II te zijn.

Buiten was het ondertussen grijs en miezerig geworden, maar binnen was de sfeer feestelijk en gezellig. Naast het dansen en zingen, was ook de Ranjatafel een middelpunt van belangstelling. Want van al dat springen, krijg je natuurlijk op een gegeven moment dorst. Rond elf uur was het moment aangebroken, waar het bij een Sinterklaasviering toch eigenlijk voor het grootste gedeelte om gaat: Het uitpakken van de kadootjes, die de Sint uit Spanje had meegenomen. De Ooh’s en Aah’s van kinderen (en sommige ouders) galmden door de zaal heen, want de kadootjes werden met veel verwachting ontdoen van het cadeaupapier. De kinderen beleefden dit jaar ook weer een mooie Sinterklaasviering, waarvan Bart (8) vooral de dansende Pieten het leukst vond. Max (7) gaf de voorkeur aan het uitpakken van zijn cadeau en eigenlijk is dat toch wel het belangrijkste en Wouter (6) had vooral veel lol beleefd met en aan de drie Zwarte Pieten.

De wijzers van de klok wezen al snel de tijd van 11.30 uur aan en dat was het moment dat de Sint en zijn Pieten het Koning Willem II stadion gingen verlaten. Zijn overvolle agenda in deze periode van het jaar, betekent dat hij vandaag op nog meer adressen pakjes moet gaan bezorgen. Onder de klanken van het afscheidslied verliet hij de zaal en konden de kinderen opnieuw terugkijken op een geslaagde Sinterklaasviering.