Revolution Slider Error: Slider with alias rebellen-header not found.
Maybe you mean: 'home juist' or 'bowlingavond-1' or 'jeugdbingo-1' or 'jeugdbingo-2' or 'kamperen-1' or 'kamperen-2'
FC de Rebellen2018-08-13T05:03:06+00:00

FC de Rebellen

Vrijdagavond 23 maart 2018 waren de Rebellen weer aanwezig in het Koning Willem II stadion en voor de verandering maakte ook een scheidsrchter deel uit van de selectie. Deze keer was de selectie Rood Wit Blauw gekleurd met “spelers” als Arno Arts, Frank Demouge en Marcel Meeuwis. Voormalig topscheidsrechter Roelof Luinge was toegevoegd, om één en ander in goede banen te leiden. Presentator Koert Westerman introduceerde later op de avond ook nog een mystery-guest in de persoon van Jimmy van Fessem. Na het succes van vorig jaar, waren deze keer bijna 300 voetballiefhebbers naar het stadion gekomen om te genieten van anekdotes en andere (smeuïge) voetbal-verhalen. Naast de mooie en soms ook persoonlijke terugblikken, bracht Jan ‘Doc’ Vioen nog een staaltje van zijn zangerskwaliteiten ten tonele, met zijn in Tilburg wereldberoemde hit 24 rozen. De avond was net als een echte wedstrijd ingedeeld, met een eerste, tweede en derde helft. Die laatste periode was een feestavond in Het Paleis, waar Arjon Oostrom optrad en er muzikale omlijsting was van DJ Coenio.

Een belangrijk deel van de voorstelling ging over de gouden periode van Willem II onder trainer Co Adriaanse. Arno Arts en Jimmy van Fessem prezen de resultaten van destijds en de belangrijke rol van ‘Koning Co’ daarin. “Hij was direct en had een echte ‘in your face’ benadering van zijn spelers. Maar hij was ook eerlijk en iedereen was voor hem hetzelfde”, aldus de middenvelder. De doelman sprak over de spelersopstand tegen de oefenmeester in 2001. “Ik nam het woord en verhuisde daarmee meteen van de basis naar de bank. Beloofde en verwachte steun van mijn team bleef uit en binnen no-time ging ik voor de volgende wedstrijd van de bank naar de tribune. Dat was ook Co en in dat soort dingen sloeg hij soms en beetje door. Maar ik beschouw hem wel als mijn beste trainer, die grote sucessen heeft gebracht voor Willem II.”

Roelof Luinge floot ruim 850 wedstrijden in het betaalde voetbal en is nog steeds actief in de Hoofdklasse en Eerste Klasse van het amateurvoetbal. “Fluiten van een thuiswedstrijd van Willem II was voor mij zeker geen tegenvaller. Ik werd altijd netjes ontvangen met een diner en destijds met een hartelijk welkom van Wim Groels en Max Zoontjes. Echte clubmensen die veel tijd in Willem II staken en dat allemaal onbezoldigd.” Bijna liet hij een keer een editie van De Derby niet doorgegaan. “Ruud Vreeman was toen burgemeester in Tilburg en die zat die middag thuis. Hij had een vervanger gestuurd, die zichzelf op de borst stond te kloppen dat hij alles die middag ging bepalen. Mijn antwoord was dat hij dat dus niet was en dat ik als scheidsrechter ging over wel of niet spelen.”