KNVB start vooronderzoek naar pitchinvasion

Het Brabants Dagblad meldt dat de voetbalbond is gestart naar de pitchinvasion na afloop van de gewonnen bekerwedstrijd tegen AZ. Na het eindsignaal kwamen duizenden Willem II supporters het veld op, om samen met de spelers te vieren dat de finale was bereikt. Stewards konden dit niet voorkomen en ook oproepen van de stadionspeaker hielpen niet.

Willem II handelde daarmee, zoals het hiervoor geldende protocol voorschrijft. Overigs was er geen enkele wanklank te zien op het veld, want de AZ spelers werden op geen enkele wijze lastig gevallen en supporters vormden zelfs een erehaag toen zij de meegereisde fans uit Alkmaar gingen bedanken.

De aanklager van de KNVB is in afwachting van de rapportage van scheidsrechter en beide clubs. Op basis zal hij een beslissing nemen, of hij wel of niet met een strafvoorstel zal komen.

2019-03-18T11:12:29+00:00