Sinterklaas bezoekt het Koning Willem II Stadion

Ruim 80 kinderen (jeugdleden Supportersclub Willem II en leden Willem II Kings), vergezeld van hun ouders en in gezelschap van Kingo, zaten zondagochtend 2 december klaar in de Co Adriaanse Zaal. De Goedheiligman en zeven Zwarte Pieten, waaronder Feestpiet, Praatjespiet en de Stafpiet arriveerden even na tienen op het Stadion. Hij werd onder de klanken van het Welkomstlied welkom geheten door de kinderen, waarna de grote show kon beginnen. Sinterklaas liet na binnenkomst gelijk weten weer heel blij te zijn om bij Willem II te zijn.

Buiten was het weer grijs en miezerig geworden, maar binnen was de sfeer feestelijk en gezellig. Naast het dansen en zingen, was ook de Ranjatafel een middelpunt van belangstelling. Want van al dat springen, krijg je natuurlijk op een gegeven moment dorst. Rond elf uur was het moment aangebroken, waar het bij een Sinterklaasviering toch eigenlijk voor het grootste gedeelte om gaat: Het uitpakken van de kadootjes, die de Sint uit Spanje had meegenomen. De Ooh’s en Aah’s van kinderen (en sommige ouders) galmden door de zaal heen, want de kadootjes werden met veel verwachting ontdaan van het cadeaupapier. De kinderen beleefden dit jaar ook weer een mooie Sinterklaasviering, waarvan Max (8) vooral de dansende Pieten het leukst vond. Kayleigh (7) gaf de voorkeur aan het uitpakken van haar cadeau, maar dat het moment wel lang op zich laat wachten: “Die ene Piet moet terug naar school, want die kon echt niet tellen.” Linda (6) had vooral veel lol beleefd toen ze met Sinterklaas op de foto was gegaan.

De wijzers van de klok wezen al snel de tijd van 11.30 uur aan en dat was het moment dat de Sint en zijn Pieten het Koning Willem II stadion gingen verlaten. Zijn overvolle agenda in deze periode van het jaar, betekent dat hij vandaag op nog meer adressen pakjes moet gaan bezorgen. Onder de luide klanken van het afscheidslied verliet het Sinterklaas-gezelschap de zaal en konden de kinderen ook dit jaar weer terugkijken op een geslaagde Sinterklaasviering.

Klik hier voor nog veel meer foto’s.

2018-12-04T11:18:09+00:00